Въздушните сили на Германия не могат да изпълняват задълженията си

...
Въздушните сили на Германия не могат да изпълняват задълженията си
Коментари Харесай

Contra Magazin: Германските ВВС можели да вдигнат само 44% от обещаните на НАТО изтребители

Въздушните сили на Германия не могат да извършват отговорностите си пред НАТО заради пагубната обстановка с нейните изтребители, заяви изданието Contra Magazin.

От 93 броя от един от най-масовите в НАТО изтребители Panavia Tornado (Торнадо) в края на 2017 година можели да излетят едвам 26 самолета (28%). Германия е една от главните страни в Алианса, на която се разпореждат очаквания да отхвърлен евентуални удари при положение на спор. Тя обаче очевидно няма да може да се оправи с зараждащите закани при толкоз сериозно положение на своите Военновъздушни сили.

В годишния доклад на Бундесвера тази тягостна обстановка е разказана в цялостен размер. В съглашението за НАТО немските Военновъздушни сили при положение на нахлуване от евентуален съперник би трябвало да станат гръбнакът за бързото реагиране благодарение на авиацията. За тези потребности немските сили постоянно би трябвало да имат подготвени за бойни дейности най-малко 33 изтребителя „ Торнадо”. Освен това би трябвало да се имат „ в резерв” още 31 машини. С други думи, Германия разполага едвам с 26 самолета вместо нужните 64 (40%), оповестява изданието.

Такава обстановка се следи и при втория по известност европейски изтребител Eurofighter Typhoon (Тайфун). От 82 броя, закрепени в съглашението с НАТО, Германия би могла да вдигне едвам 39 самолета (48%).

В такава пагубна обстановка не може да се разчита, че те ще отразят удара, вършат извод създателите на обявата в Contra Magazin.

Германската авиация затъва от ден на ден. Например на 28 септември 2014 година БЛИЦ осведоми: „ Както оповестява Bild am Sonntag " на този стадий Военновъздушни сили на Германия се намират в най-лошото си положение ". В бойна подготвеност са единствено 38 от 89 изтребителя " Торнадо ", 24 от 56 транспортни самолета Transal, от 109 изтребителя Eurofighter да извършват бойни задания могат едвам 42. Според доклада на министерството на защитата на Федерална Република Германия инспекцията на вертолетите ще бъде приключена не по-рано от идната година, което лимитира опциите на немския военноморски флот.”

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР