Въздушните и сухопътните подразделения на Армията за отбрана на Израел атакуват

...
Въздушните и сухопътните подразделения на Армията за отбрана на Израел атакуват
Коментари Харесай

Израел се готви за атака в Газа по въздух и земя

Въздушните и сухопътните подразделения на Армията за защита на Израел атакуват линията Газа, съобщава ТАСС.

" Последната дума още не е казана и интервенцията ще продължи толкоз, колкото е належащо, с цел да бъдат възобновени мирът и сигурността в страната Израел. Ще заставим Хамас да заплати доста висока цена, ще вършим това и ще продължаваме да го вършим с огромна мощ ", разгласи министър председателят Бенямин Нетаняху в декларация. 

По-рано бе  нанесен удар по щаба на вътрешната сигурност и оръжеен склад на придвижването Хамас в линията Газа. " Изтребители нанесоха удар по постройката на щаба на вътрешната сигурност и по склад за оръжие, принадлежащ на терористичната организация Хамас ", се споделя в изказването на израелската войска.

В четвъртък вечерта в няколко израелски градове със смесено население избухнаха нови вълнения и конфликти с полицията. По информация на в.  в град Лод протестиращи са запалили синагога.

Тази заран израелската войска удостовери, че не е навлязла в линията Газа, както беше оповестила, като се базира на " вътрешен информационен проблем ", съобщи Агенция Франс Прес.

От понеделник минимум 67 души, измежду които 17 деца, са убити в Газа. Жертвите в Израел, чиято противовъздушна защита съумява да смъкна множеството от ракетите на " Хамас " (а някои падат назад в линията и предизвикват жертви и щети) са седем.

Това е най-смъртоносната от седем години ескалация на насилието, която последва митинги и дни на напрежение с палестинци в Ерусалим (включително поради в този момент отсрочено решение за изселване на палестинци от арабския квартал " Шейх Джарах " в Източен Ерусалим). Последва и ултиматум, подложен от " Хамас " за евакуиране на израелската полиция от проблематичните региони. Последваха конфликти и в разнообразни израелски градове, като набези правят както тълпи араби, по този начин и евреи.

Израелската войска е нанесла удари по към 600 цели в линията Газа, в това число хранилища и обекти за произвеждане на ракети. Поразен е и употребен за укриване на бойци тунел, прокопан под учебно заведение в обитаем регион, посочи представителят. Той не даде съответни отговори с какъв боеприпас разполагат палестинските екстремисти, като се ограничи да каже, че те към момента имат задоволителни ресурси.

Израел упреква ислямисткото придвижване Хамас, което де факто ръководи линията Газа, за всички набези от палестинския анклав. Както Израел, по този начин и Европейски Съюз, дефинира Хамас като терористична организация.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР