Въздушна тревога беше обявена и тази нощ в някои области

...
Въздушна тревога беше обявена и тази нощ в някои области
Коментари Харесай

ВВС на Украйна предупредиха за опасност от въздушни удари в Херсонска, Днепропетровска и Николаевска област

Въздушна паника беше оповестена и тази нощ в някои области на Украйна. По-рано украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че нищо няма да отслаби решимостта на Киев против Русия. 

Военновъздушните сили на Украйна предизвестиха за заплаха от въздушни удари в Херсонска, Днепропетровска и Николаевска област. За ракетна заплаха беше обявено от Харковска, Донецка и Кировоградска област.

През вчерашния ден сражения имаше по цялата фронтова линия в Украйна, заяви генералният щаб в Киев. Руските окупационни сили са подхванали безуспешни опити да си върнат контрола над освободената по-рано Андреевка край Бахмут. Руска офанзива е била отблъсната и в региона на село Макеевка, Луганска област, а в Запорожка област - в региона на Новодаровка. Според Генералния щаб в региона на Бахмут руснаците са струпали повече от 10 000 души и евентуално се приготвят за нови офанзивни дейности.

В същото време от Москва зам.-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев предизвести Запада, че помагайки на Украйна, тласка света към Трета международна война. Според него, в случай че Германия достави Украйна с ракети " Таурус ", с които Киев ще може да нанася удари по територията на Русия, то Москва с право ще може да обстрелва немските фабрики, в които се създават тези ракети.

В тирада във връзка Деня на бранителите украинският президент Зеленски съобщи, че никой не може да спре силата и куража на Украйна:

" Трудните времена ни направиха мощни. Нищо няма да може да отслаби нашата решителност, устойчивост, мощ и храброст. Те нямат период на валидност, последна дата или последна точка, след която бихме спрели съпротивата и битката, като се изключи едно нещо - нашата победа. Всеки ден се приближаваме към нея и споделяме: „ Ще се борим, колкото е належащо! “

Същевременно ръководителят на долната камара на американския Конгрес Кевин Макарти съобщи пред Си Би Ес, че не се тормози от желанията на крайнодесните републиканци да го смъкват от поста след прокара краткотраен бюджет благодарение на демократите. След апелите на президента Джо Байдън, Макарти увери, че Украйна няма да остане без помощ от Съединени американски щати през идващите 45 дни, до момента в който е в действие краткотрайният бюджет, само че сложи изискване:

" Те разполагат с повече от 3 милиарда $ сега, с цел да им оказват помощ да се оправят (през този период). Ако имат някакъв проблем, можем да го обсъдим. Но границата на Америка е значима и повече американци умират на границата, в сравнение с американци умират в Украйна. Ще направя тъй че да бъде обезпечено оръжие за Украйна, само че украинците няма да получат огромна пратка, в случай че нашата граница не бъде подсигурена ".
По обявата работи: Венцислав Василев БНР подкасти: Гласове от Украйна Гласове от Украйна Гласове от Украйна
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg