Въздухът около нас е много замърсен. Нещо повече – проучванията

...
Въздухът около нас е много замърсен. Нещо повече – проучванията
Коментари Харесай

Растенията, които ще пречистят въздуха в дома ви

Въздухът към нас е доста нечист. Нещо повече – изследванията сочат, че въздухът вкъщи е надалеч по-мръсен и нездравословен от този на открито. Вкъщи живеем с химикали от почистващи препарати, такива, които се поставят по мебелите, с цел да редуцират огъня, при случай на пожар, даже и летливи органични съединения (ЛОС), намиращи се в картините, които красят стените ни.

Научните проучвания на Американската организация за запазване на околната среда потвърждават, че въздухът в жилищата ни е доста по-замърсен, в сравнение с външният – даже и в най-големите индустриални градове. Но съществува решение на този проблем. Има стайни растения, които могат да пречистват въздуха. Ето кои са те:

Каучуково дръвче (Rubber Tree)

Ако си вземете каучуково дръвче, то ще създаде доста огромни количества О2 и ще отстрани нездравословното химическо съединяване формалдехид, което се намира в строителните материали и е на всички места към нас.

Аглонема

Наричат се още „ китайски вечнозелени растения “. Те се борят както с формалдехида, по този начин и с бензола.

Нефролепис (Kimberly Queen Ferns)

Това красиво растение филтрира ксилена и във въздуха. То е доста издръжливо и се развива бързо. Стои отлично както в естествени саксии, по този начин и във висящи такива.

Сансевиера

Сансевиерата е лесна е за поддръжка и до момента в който живее в дома ви, ще го пречиства от ксилена, формалдехида и трихлоретилен, който се съдържа в боите, лепилата, лаковете и доста други предмети, които употребяваме всекидневно.

Дяволски бръшлян (Golden Pothos)

Той може да се сложи на рафт, висяща саксия или на земята. Не е капризно растение, само че светлината е добра за листенцата му. Той всмуква токсините от въздуха, които се отделят от мебелите.

Драцена

Драцената отстранява бензола, формалдехида, ксилена и трихлоретилена, само че тя ще усъвършенства и концентрацията и паметта ви. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР