Въздействието на мерките, предприети от правителствата на страните в отговор

...
Въздействието на мерките, предприети от правителствата на страните в отговор
Коментари Харесай

Около 10 млн. културни дейци ще останат без работа, смята ЮНЕСКО

Въздействието на ограниченията, подхванати от държавните управления на страните в отговор на разпространяването на ковид, беше по-сериозно от плануваното. Това оповестява пресслужбата на Организацията на Обединените народи за обучение, просвета и просвета (), чието седалище е в Париж, осведоми ТАСС. Според оценките на тази интернационална конструкция в световната кино промишленост, заради пандемията до края на 2020 година ще бъдат изгубени към 10 000 000 работни места . Ръководството на 1/3 от художествени галерии трябваше да редуцира половината от чиновниците си. „ 6-месечните ограничавания, признати заради ковид, могат да костват на музикалната промишленост над 10 милиарда евро изгубени спонсорски такси , а международният издателски пазар може да се свие със 7,5% заради санитарната рецесия “, обявиха от пресслужбата на организацията.
В отговор на пандемията, довела до затварянето на доста кина, театри и книжарници и лишила артистите от професионални благоприятни условия, ЮНЕСКО създаде принадлежности за вземащите решения под формата на справочник „ Култура в рецесия “ . Организацията съобщи, че това е „ на практика справочник, който да помогне на държавните управления да се оправят с провокациите по време на пандемията. Ръководството дава препоръки за възстановяване на устойчивостта на разнообразни области, свързани с изкуството в бъдеще. „ Секторът, който е основал повече от 30 000 000 работни места, се пробва да оцелее и се нуждае от нашата помощ “, съобщи генералният шеф на ЮНЕСКО Одре Азулай. " Културата ни оказа помощ да излезем от рецесията. Сега би трябвало да й помогнем ", сподели ръководителят на организацията. По нейно мнение „ належащо е освен да поддържаме финансово и политически културата, само че и да й дадем място на политическата маса за договаряния “.
 Общински консултант уточни образец за отношението на страната към културата (ВИДЕО) Общински консултант уточни образец за отношението на страната към културата (ВИДЕО)
" На идната общинска сесия ще се вземе решение, дали да се даде общински парцел - помещение в „ Мересев “ ЕООД, за б...
ЮНЕСКО означи, че по отношение на пандемията, концерти и изложения стартират да се организират онлайн. Междувременно, както показват в организацията, към 46% от популацията на света няма достъп до интернет, което „ лишава съвсем всеки втори гражданин на планетата от събитията , проведени през интервала на самоизолация “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР