Въвеждането на таван на надценката на цените на някои основни

...
Въвеждането на таван на надценката на цените на някои основни
Коментари Харесай

Експерт: Таванът на надценката на цените ще e пагубeн за малките търговци

Въвеждането на таван на надценката на цените на някои съществени артикули би увредило конкуренцията сред търговците в страната. От тази позиция търговците няма по какъв начин да вземат участие в сходни диалози с страната, тъй като това би било нарушаване на Закона за защита на конкуренцията. Освен това би трябвало да се направи оценка на това какъв резултат би се постигнал с сходна мярка и какви биха били вредите от нея.

Това съобщи в студиото на Нова ТВ изпълнителният шеф на Сдружението за съвременна търговия Николай Вълканов.

 По думите му от предлагането да се наложи 10-процентен таван на надценката не излиза наяве за кого ще важи той – единствено за огромните търговски вериги или за всички търговци. „ Ако приемем, че огромните търговски вериги ще могат да понесат с известни ликвидни усложнения ще могат да се оправят с тази мярка, то дребните магазини ще бъдат изправени пред сериозен финансов удар ”.

Той изясни, че въведената във Франция система, която се дава за образец през последните седмици - е друга. При нея търговците се включват непринудено в самодейността за закрепени цени на избран артикули.

" Това в този момент го има и при нас. Всички търговци вършат понижения ", безапелационен е Вълканов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР