Въвеждането на постави в трудна ситуация хиляди родители на най-малките,

...
Въвеждането на постави в трудна ситуация хиляди родители на най-малките,
Коментари Харесай

"Затваряме децата последни" се превърна в "Затваряме единствено децата"

Въвеждането на сложи в сложна обстановка хиляди родители на най-малките, които не могат да бъдат оставени сами у дома. Решението на министерството на образованието провокира мощни рецензии. " Дневник " подбра няколко отзиви от обществените мрежи и БНР, които дефинират мярката като несправедлива и непропорционална.

Красимира Хаджииванова, " Майко блага ": Кога децата са били някакъв приоритет тук?

Водя детето тая заран на учебно заведение, тъй като той е от тази тера инкогнита на българското обучение - подготвителните групи в учебно заведение, за които още няма изясненост в детска градина ли са или са възпитаници, та отиваме ние и в учебното заведение срещаме единствено деца като него. Примерно общо 20 деца в цялото учебно заведение. Никой нищо не знае, ще учат ли на следващия ден да вземем за пример, няма ли, ще имат ли стол, няма ли да имат, изобщо - цялостна тайнственост. Пускаш го там и квото пристигна.

Около мен бродят изтерзани родители на първолаци, носещи пликчета с всички учебници, тетрадки, пособия и буквари на децата си, и търчат бързо към у дома, тъй като, хей, науката е слънце и веднага ще потече по компютъра. Чувствам се жалко - моето дете още върви присъствено, а братовчедка му, която е първи клас в същото учебно заведение и действително е на същата възраст, ще седне на компютъра и ще написа ченгели онлайн . Викам си - това аз немаше да го устоя, бе. Не желая да изучавам ченгели онлайн, не желая и детето ми да го прави, и нека следващата година да сме завършили с тоя въпрос, тъй като в случай че не сме, аз ще отида с детето на някой връх и ще живеем там с орлите.

После си приказвам с приятелки. Лекари, ейчари, хора от бизнеси, всевъзможни. Чувам истории за лекари, които споделят, че нямало да се имунизират, ЗАЩОТО ТАКА Гражданско отделение ЧУВСТВАЛИ. Сещам се за това село, дето умря родилка и бебетата ѝ близнаци, и все пак НИКОЙ НЕ ВЯРВА, ЧЕ ИМА ВИРУС.

" Като цяло ", сподели човек от селото, " няма подобен вирус ". Само кметът бил имунизиран и това е.

После виждам фотоси на протестиращи против документа. Нарушавали им се били правата и свободите, което е изумително поради обстоятелството къде живеем и че 30 години всевъзможни ченгета, чорбаджии и мошеници ни лимитират свободите и живота чрез ръководството си, само че никой не стачкува против това. После слушам и съпоставения с фашизъм, тъй като страната НАЙ-НАКРАЯ (според мен - със закъснение) се осмели да вкара някакви ограничавания за неимунизирани и невярващи във вируса.

И желая единствено ви да кажа, че малко се объркАх от изборните настроения на това гражданско общество - като е за бежанци, прайдове, гейове и бракове, рухване на История Славянобългарская от образователната стратегия, полово обучение и прочие рискови тематики, сме консервативни, пазим родината от врагове и сме подготвени да се разчекнем, само че да си запазим традициите.

Но стане ли дума за това, че имаме публично обвързване да се държим рационално, НЕ ЩЕШ ЛИ станахме много демократични и всички почнаха да реват за свободи и права.

Последно - какви сме?

И до момента в който се дефинирате, не ми говорете за чипове, рога и някакви мислени рискове, които иска ми се случат ДВЕ ГОДИНИ, откакто се имунизирам. Щели сме да забележим ние след две години какво ще ни се случи - айде, поставям си тревога за след 2 години, както сподели Letiashtata Kozzila Erato, и ще разберем тогава.

Не желаете документи, не желаете ваксини, не вярвате във вируса и нямате проблеми децата да не вървят на учебно заведение, а лечебните заведения да нямат свободни кревати.

Какво желаете тогава? Комуна, в която всички ядем грудки и листа и който се разболее, да се отдръпна в шумата и добродушно да почине, до момента в който другите пеят заупокойни молебствия към него?

Ваксината била пробна и никой не знаел страничните резултати. Знаете ли кое още е пробно? Бадемовото мляко е пробно. Кюфтетата от соя са пробни. Цигарите са пробни и тия, дето ги пушите с нагряване, също са пробни. ЖИВОТЪТ Е ЕКСПЕРИМЕНТАЛЕН. Като цяло, както би споделил оня човек от селото, дето не има вяра, че има вирус.
Единственото, което не може да е пробно, е отношението ни към децата. Я кажете, те къде се намират в скалата на чувствата ви за правота, права, свободи и свободна воля?

Можем ли трета образователна година да играем на техните гърбове, тъй като те по този начин или другояче не могат да влязат във Facebook и да крещят ОГРАНИЧАВАТЕ МИ СВОБОДАТА, а и по кое време децата са били някакъв приоритет тук?

А дали може и четвърта, пета година по този начин да я караме?

Може ли напряко да изкараме едно ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО потомство от деца, приключили онлайн? Както е съвременно да се споделя - КАК Гражданско отделение УСЕЩАТЕ?

И най-после - знам, че ви е боязън. Собственото ти тяло ти е най-ценното нещо, знам това. Но обществото е формирано от доста тела и мозъци, които дърпат в разнообразни направления, и по тази причина има правила, по които да се движим. Затова не пресича всеки както му падне (а в случай че го прави, си заплаща цената, а и децата не учат отдалечено в резултат на това, че някой пресича през Цариградско или на червено), по тази причина има ред в магазините и така нататък Ще минем и през това, само че дайте да го създадем като естествени хора, а не като хипари, излезли от гората.

Елисавета Белобрадова, кандидат-депутат от " Демократична България ": Единствените жители, които са лишени от права, са децата

От през днешния ден единственото място, в което не можете да влезете с ПСР, антигенен тест или документ за имунизация, е учебното заведение и сходните му институции.

Единствените жители, които са лишени от права, са децата. Не знам по какъв начин се случи по този начин, че правилото, което целият свят съблюдава, а точно " Затваряме децата последни ", се трансформира в " Затваряме само децата ".
Искате бар? Две водки? Хаху-хихи? Ако не ви е студено, нямате никакъв проблем. Можете да се натрупате двеста индивида един върху различен сред найлоните на заведенията под печките и да си крещите един на различен, до момента в който обменяте слюнка, болести и каквото желаете.

Но в случай че сте на 7 и желаете да ходите в учебно заведение с маска от самото начало - не може.

Не може даже да желая, като родител, да си платя антигенния тест. Не може даже в случай че огромната ми щерка е имунизирана. Не може.

Кошмарното ръководство на тази рецесия е в непрекъсната предизборна конюнктура и ще би трябвало да се гласоподава. Кой не гласоподава? Децата. Омръзна ми.

Непрестанно ми споделят да внимавам да не обидя някого, да не разсърдя някой гласоподавател, да не настъпя мотиката, само че децата още веднъж са единствените в локдаун.

Да, желая оставката на министъра на опазването на здравето. Да, държа виновни хората, които поддържат неговото решение, тези, които не му се опълчват и този който е назначил този министър.

Ваксинационните равнища са пагубни, лечебните заведения са цялостни, никой не смее да затвори нищо да не би да не го изберат. Никой не смее да каже нищо да не би да разсърди някого.

Само децата нямат значение за всички тези хора, които са се съгласили да подпишат това решение. Целият екип, който го е одобрил, всеки, който не се опълчва на това безумство.

Излезте, разходете се, направете си един антиген, след това седнете да разлафите като естествени хора, каквито сте. Хапнете, ползвайте една вилица - живейте както постоянно, тъй като сега има единствено едни хора, за които животът се трансформира - децата.

И да припомня - хиляди деца, отпадащи от образователния развой. 30 % повишение на депресиите, самотност, липса на контакти, компютри, компютри, компютри. Няма танци, няма спорт, няма британски, шах, приятелчета в курса по роботика.

Да не приказвам за самотните майки с две деца, които няма по какъв начин да идат на работа. Родители, които работят надалеч от вкъщи и имат първокласник.

Никога не съм вярвала, че ще ударим дъното по този начин. Че ще пристигна ден, в който ще мога да заведа децата на ресторант, само че не и на учебно заведение.

Децата са ни най-важни.

Децата са ни най-важни.

Децата са ни най-важни.

Има ли някой в тази страна, който го има вяра изобщо.

Адвокат Адела Качаунова, Български хелзинкски комитет, по БНР: Учениците единствени понасят тежест

Наложените ограничения са закъснели и незадоволителни да реализират задачата - да понижат бързо възходящата крива на заболеваемост от Covid-19. Те засягат непропорционално децата - учениците единствени понасят тежест сега.

Зелените документи трябваше да бъдат въведени през лятото, като се даде гратисен интервал на хората. Когато има предвидимост на ограниченията, това може да подсигурява по-доброто им приложение.

Можеше да се вкара наложителна имунизация на избрани специалности, с цел да се обезпечи присъствено образование за децата.

Ние живеем в общество и сме задължени да се грижим освен за себе си, само че и за останалите хора... Ние предлагаме да се обезпечат безвъзмездни неинвазивни бързи проби за учениците в учебните заведения, с цел да подсигурява тяхното присъствено образование. Предлагаме да се обмисли опцията за връщане на така наречен грипни ваканции.

Адвокат Кристина Петкова, " Демократична България ": На учебно заведение не може, само че в мол може!

Бясна съм. Бясна!

Защото децата ОТНОВО са онлайн!

Защото родителите на тези деца, ОТ ДНЕС ЗА УТРЕ трябваше да обезпечат наличие у дома.

Защото значимата мярка се оказа да затворим децата, пък след това може да идем да пием по чаша на открито.

Защо, господин министър?

Криза не се ръководи по този възмутителен метод. Къде отиде обещанието Ви, че " затваряме децата последни ", че всичко това ще бъде предотвратено и ръководено съответно с мисъл за децата и децата като главен приоритет?

В момента се намираме в неуместната обстановка децата да не могат да отидат на учебно заведение, само че да могат да идат в някой мол!

И до момента в който ние спорим за документи, конспирации и човешки права, под линия остават децата- пострадалите от нашите дейности и страхове.

Забравяме, че ние носим отговорност за дребните човечета и вместо да се тревожим, че някой тръпне в очакване да ни " чипира " и " идва новият международен ред " да помислим за това потомство, което пораства сега и се " образова " онлайн от дивана у дома!

Ще го кажа малко и ясно:

Заложете на разсъдъка и направете нужното, с цел да могат децата да вървят присъствено на учебно заведение!

За да могат родителите им да вървят на работа!

Заложете на разсъдъка и поставете грижата за децата преди всичко - където ѝ е мястото!

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР