Въвеждането на паспорти за ваксинация, което искат някои страни като

...
Въвеждането на паспорти за ваксинация, което искат някои страни като
Коментари Харесай

Макрон предупреди: Паспортите за ваксинация няма да са справедливи спрямо младите хора!

Въвеждането на паспорти за имунизация, което желаят някои страни като Гърция, няма да бъде заслужено към младежите, съобщи френският президент Еманюел Макрон, представен от Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Младежите са на опашката на стратегиите за имунизация, уточни френският президент след вчерашната виртуална среща на високо ниво на Европейски Съюз. Според него това може де факто да забрани на младите да пътуват по време на летните отпуски.

Макрон добави, че самият той е подготвен да одобри да му бъде сложена ваксина на „ АстраЗенека “, в случай че това му бъде препоръчано, когато пристигна неговия ред. „ Предвид последните научни изследвания, успеваемостта на имунизацията на „ АстраЗенека “ беше потвърдена “, уточни той.

По-рано тази година Макрон провокира слисване във Англия, като съобщи, че създадената от „ АстраЗенека “ и Оксфордския университет ваксина е „ съвсем неефективна “ при лицата над 65-годишна възраст.

Френският президент съобщи също, че „ АстраЗенека “ не е изпълнила поетите задължения за доставки и водачите на Европейски Съюз оказват напън над компанията да навакса пропуснатото. Според Макрон обаче механизмът за надзор на износа на ваксини не би трябвало да се употребява за възбрана на износа им, тъй като това би било контрапродуктивно.

След виртуалната среща на Европейски Съюз през вчерашния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен изрази оптимизъм, че поставената задача за имунизиране на 70 на 100 от европейските жители до края на лятото ще бъде изпълнена. Тя уточни, че се чака огромно нарастване на доставките на ваксини от другите лаборатории, задоволителни за имунизирането на 225 милиона европейци.

Данните, публикувани от Еврокомисията демонстрират, че се чака до края на юни да бъдат доставени близо 600 милиона дози.

„ Епидемиологичната обстановка остава сериозна и новите разновидности (на коронавируса) основават спомагателни проблеми “, по тази причина е належащо да се запазят наложените ограничавания и да се положат повече старания за ускорение на доставката на ваксини, се споделя в изказване, оповестено след края на първия ден от срещата на високо ниво на Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР