Въвеждането на химическа кастрация за тежки сексуални престъпления – тази

...
Въвеждането на химическа кастрация за тежки сексуални престъпления – тази
Коментари Харесай

Ще помогне ли химическата кастрация срещу сексуалните престъпления?

Въвеждането на химическа кастрация за тежки полови закононарушения – тази концепция беше възобновена часове след жестокото обезчестяване и убийството на 7-годишната Кристин в село Сотиря. Химическата кастрация има за цел намаление на половото предпочитание и либидо посредством инжектиране на медикаменти. Терапията се ползва от три до пет години. Тя е въведена в някои щати в Америка, в Русия, Израел, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Аржентина. Прилага се в редица европейски страни, измежду които Англия, Германия, Португалия, Полша, Молдова, Естония, в Турция, а от юли и в Украйна.

Кастрацията има своята процедура в историята още от времето на Ориента и ислямския свят, където харемите са били защитавани от евнуси, кастрирани като гаранция, че няма да са опасност за дамите на султана. В Средновековна Европа млади и небогати момчета са били кастрирани, с цел да се запазят недоразвити гласните им струни и да бъдат артисти на църковните хорове. Третият Райх е оставил в историята на Германия освен кастрацията на роми и евреи в концлагерите, само че и оттатък това – съгласно Закона за чистотата на расата режимът на Хитлер кастрира по хирургичен път повече от 160 хиляди чистокръвни германци, с физически и душевен дефекти. В днешно време тя се ползва като наказване в два американски щата като насилствена мярка от съда при тежки полови закононарушения.

Химическата кастрация, която се предлага да бъде въведена и в България след следващото грубо закононарушение със 7-годишното момиченце в село Сотиря, има своето приложение в редица страни, включително и европейски. Тя е въведена като мярка в някои щати в Америка, в Русия, Израел, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Аржентина, Англия, Германия, Португалия, Полша, Молдова, Естония, в Турция, Индия, Индонезия, а от юли и в Украйна. Полша е единствената страна членка на Европейския съюз, в която химическата кастрация също е насилствена, само че единствено в случаи на закононарушения против малолетни под 15 години.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР