Въвеждане на предмет по неконфесионално религиозно обучение, в който учениците

...
Въвеждане на предмет по неконфесионално религиозно обучение, в който учениците
Коментари Харесай

Въвеждат предмет по религиозно обучение в училище

Въвеждане на предмет по неконфесионално религиозно образование, в който учениците от 1 до 12 клас ще се срещнат със международните религии. Това планува план на министерството на образованието и науката.
Основната цел на предмета е да даде знания на учениците в религиозната сфера и да развие у тях нюх и почитание към религиозното, като по този метод спомогне за ценностната им ориентировка и схващане на разнообразни религии.
Неконфесионалното образование е учредено на първо място на характерния за религиите ценностен метод, без да се придържа към догматиката на едно само изповедание, написа "Монитор ".
По този метод учениците ще придобият знания за религиозните аспекти на националната и международната история и просвета, толерантно отношение към верските и културните разлики, ще могат да се ориентират във вярвания, концепциите и полезностите на обособените религии. В образователното наличие е заложено проучване на "Благонравие " от първи до 1 до 4 клас.
Учениците от прогимназиалния стадий ще се срещнат в 5-и клас с четирите съществени международни религии – християнство, ислям, юдаизъм и будизъм, в 6-и с храмовата просвета, с 7-и с разнообразни свещени места и персони.
Между 8-и и 12-и клас главното наличие на предмета се образува от систематическо и историческо показване на религиите като ядро в историята на концепциите и културната история на човечеството.
Освен проучването на религиите в ценностен проект в неконфесионално религиозно образование, от МОН са внесли план и за досегашните благоприятни условия за проучване на християнството и ислям в догматичен проект.
Така учениците от 1 до 12 клас, които изберат да учат този предмет, ще имат опцията да се срещнат със свещени текстове, знаци, съществени понятия за двете религии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР