Въвежда се задължително видеонаблюдение в складовете за производство и съхранение

...
Въвежда се задължително видеонаблюдение в складовете за производство и съхранение
Коментари Харесай

Видеонаблюдение ще има само в складовете за горива

Въвежда се наложително видеонаблюдение в складовете за произвеждане и предпазване на горива, взеха решение депутатите от бюджетната комисия в Народното събрание, които одобриха на второ четене данъчните промени за 2020 година

Камерите ще бъдат ситуирани единствено на входа и изхода на складовете, а не и във вътрешността им, тъй като там има измервателни уреди с отдалечена връзка с контролните органи.

Видеонаблюдението съгласно премиера Бойко Борисов е разковничето за битка с контрабандата в бранша. В същото време не е ясно по какъв начин мярката ще работи на процедура и какъв брой чиновници ще би трябвало да наблюдават непрекъснато цистерните, които влизат и излизат от складовете.

След като се види действителният резултат от видеонаблюдението, ще преценим дали е уместно да се вкара и за други акцизни артикули като алкохола, изясни шефката на бюджетната комисия в Народното събрание Менда Стоянова.

Друга основна смяна е стягане на режима за регистрация по Данък добавена стойност за да се предотвратят опитите за отбягване на облагане. В последните години данъчните са засекли стотици случаи на търговски обекти, изключително по Черноморието, за които се записва нова компания сега, в който оборотът приближи прага от 50 000 лева.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР