Въвежда се временна организация на движението в центъра на София

...
Въвежда се временна организация на движението в центъра на София
Коментари Харесай

Променят движението в центъра на София заради встъпването в длъжност на президента

Въвежда се краткотрайна организация на придвижването в центъра на София по отношение на провеждането на формалната гала по встъпване в служба за втори мандат на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, оповестяват от пресцентъра на Столична община, представени от Българска телеграфна агенция.

От 08.00 часа на 21 януари до привършване на събитието през днешния ден се позволява престоят и паркирането на телевизионната техника на Българска национална телевизия на югозападната дъга на пл. "Св. Александър Невски ".

От 22.00 часа на 21 януари до привършване на събитието през днешния ден се не разрешават престоят и паркирането

на пътни транспортни средства, като се изключи колите, ангажирани с церемонията на паркингите на пл. "Св. Александър Невски " и пл. "Николай Гяуров ".

От 07.00 до 12.30 часа през днешния ден се не разрешава влизането на пътни транспортни средства в двете направления

по ул. "Оборище " сред ул. "Г.С. Раковски " и бул. "Васил Левски ", по ул. "15-ти ноември " сред бул. "Цар Освободител " и пл. "Св. Александър Невски ", по ул. "11-и август " сред ул. "Врабча " и ул. "Оборище ", по ул. "Дунав " сред ул. "Оборище " и ул. "Врабча " и по ул. "Париж " сред ул. "Московска " и ул. "Врабча ".

От 09.00 часа до привършване на събитието се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по

ул. "Леге " сред ул. "Съборна " и бул. "Цар Освободител ", по бул. "Цар Освободител " сред бул. "Княз Александър Дондуков " и ул. "Г.С. Раковски ", единствено при нужда и по преценка на отдел "Пътна полиция " при Столичната дирекция "Вътрешни работи ".

От НСО подхващат ограничения за гарантиране на сигурността на жителите

и формалните лица по време на церемонията за встъпване в служба на президента и на вицепрезидента, оповестиха от службата.

За жителите ще бъде обезпечен достъп до събитието след 09:45 часа

през три пункта за инспекция - при улиците "Шипка " и "Париж ", при ул. "Г.С.Раковски " и ул. "Оборище " и при южната страна на храм-паметника "Св. Александър Невски ".

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за НСО. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически произведения и други.

Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до събитието .

Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

От 08:00 ч. до 13:00 часа се вкарва възбрана за потреблението на дронове в зоната на мероприятието, с цел да се лимитират рисковете за присъстващите от нежелани произшествия, показват още от НСО.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР