Въвежда се временна организация на движението в центъра на София

...
Въвежда се временна организация на движението в центъра на София
Коментари Харесай

Променят движението в София заради встъпването в длъжност на президента

Въвежда се краткотрайна организация на придвижването в центъра на София по отношение на провеждането на формалната гала по встъпване в служба за втори мандат на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, оповестяват от пресцентъра на Столична община.

От 08.00 часа на 21 януари до привършване на събитието през днешния ден се позволява престоят и паркирането на телевизионната техника на Българска национална телевизия на югозападната дъга на пл. " Св. Александър Невски ".

От 22.00 часа на 21 януари до привършване на събитието през днешния ден се не разрешават престоят и паркирането на пътни транспортни средства, като се изключи колите, ангажирани с церемонията на паркингите на пл. " Св. Александър Невски " и пл. " Николай Гяуров ".

От 07.00 до 12.30 часа през днешния ден се не разрешава влизането на пътни транспортни средства в двете направления по ул. " Оборище " сред ул. " Г.С. Раковски " и бул. " Васил Левски ",
по ул. " 15-ти ноември " сред бул. " Цар Освободител " и пл. " Св. Александър Невски ", по ул. " 11-и август " сред ул. " Врабча " и ул. " Оборище ", по ул. " Дунав " сред ул. " Оборище " и ул. " Врабча " и по ул. " Париж " сред ул. " Московска " и ул. " Врабча ".

От 09.00 часа до привършване на събитието се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по ул. " Леге " сред ул. " Съборна " и бул. " Цар Освободител ", по бул. " Цар Освободител " сред бул. " Княз Александър Дондуков " и ул. " Г.С. Раковски ", единствено при нужда и по преценка на отдел " Пътна полиция " при Столичната дирекция " Вътрешни работи ".

От НСО подхващат ограничения за гарантиране на сигурността на жителите и формалните лица по време на церемонията за встъпване в служба на президента и на вицепрезидента, оповестиха от службата. За жителите ще бъде обезпечен достъп до събитието след 09:45 часа през три пункта за инспекция - при улиците " Шипка " и " Париж ", при ул. " Г.С.Раковски " и ул. " Оборище " и при южната страна на храм-паметника " Св. Александър Невски ".

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за НСО. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, пиротехнически произведения и други. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до събитието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

От 08:00 ч. до 13:00 часа се вкарва възбрана за потреблението на дронове в зоната на мероприятието, с цел да се лимитират рисковете за присъстващите от нежелани произшествия, показват още от НСО
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР