Във вторник вечер отборът на Лудогорец играе навярно най-ключовия си

...
Във вторник вечер отборът на Лудогорец играе навярно най-ключовия си
Коментари Харесай

Огромни суми при успех на Лудогорец над Динамо Загреб за родния шампион

Във вторник вечер тимът на Лудогорец играе вероятно най-ключовия си мач през сезона, що се отнася до европейските клубни шампионати към този миг.

Ако „ орлите “ съумеят да отстраняват Динамо Загреб сигурно ще стигнат до плейоф за влизане в групите на Шампионска лига. Също по този начин в допълнение при поврат на „ Максимир “, то хората на Анте Шимунджа ще си подсигуряват мачове във втория по мощ европейски шампионат – Лига Европа, даже да не завоюват в плейофната борба.

Във финансово отношение от наградния фонд на УЕФА Лудогорец ще генерира най-малко 8,6 милиона евро при второто развиване (бел.ред – влизане в групите на Лига Европа).
Още по тематиката:

За родния първенец обаче задачата е сложна, само че и надалеч не невъзможна. Преди седмица „ модрите “ взеха триумф с 2:1 на „ Хювефарма Арена “, като витални за хърватите бяха първите 10 минути, когато вкараха и двата си гола. След това Лудогорец заигра доста по-добре, само че стигнаха единствено до едно попадение – посредством Бърнард Текпетей, въпреки да можеха да осъществят и още.

Важно е да уточним, че в тези числа Лудогорец генерира доход само от наградния фонд на УЕФА. Отделно, „ орлите “ ще получат в касата си и пари по телевизионни пара, както и отредените за краен коефициент, който може да нарасне до края на тази европейска акция, както и на останалите български тимове.

Разбира се, че „ кралския къс “ от УЕФА отива за тимовете, които ще играят в групите на ШЛ. Там всеки един от 32-те тима ще получи 15,64 млн. Евро за задачата, като успеха в шампионата се прави оценка на 2,8 милиона в европейската валута, а равенството на милион.

Драган Иванов, специфичен делегат на Gong.bg в Загреб, Хърватия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР