Във вторник в сайта на списание “Harpers” беше публикувано отворено

...
Във вторник в сайта на списание “Harpers” беше публикувано отворено
Коментари Харесай

Над 150 писатели, философи и политолози подписаха отворено писмо срещу цензурата

Във вторник в уеб страницата на списание “Harpers” беше оповестено отворено писмо, подписано от 150 известни персони, писатели, философи, политолози и учени. Те приканват за пълностоен разговор, когато става дума за съществени тематики и се афишират против културата на отменяне, която приканва за крайни ограничения против всеки, който не споделя избрани възгледи. Сред хората, които подписаха писмото, са писателите Джоан Роулинг ( “Хари Потър”), Маргарет Атууд ( “Разказът на прислужницата”), Салман Рушди ( “Сатанински строфи”), политологът Франсис Фукуяма, шахматистът Гари Каспаров и други.

В отвореното си писмо интелектуалците се афишират най-много против неналичието на разговор. Под видимо верен предтекст, някои хора употребяват обстановката, с цел да нападат, наскърбяват и тормозят други.

“Свободното обменяне на информация и хрумвания, които са в сърцето на демократичното общество, срещат от ден на ден пречки”, написа в писмото. “Все по-често хора приканват за бързо и тежко отмъщение в отговор на думи и хрумвания, които се смятат за неправилни.”
Докъде ще се стигне с унищожаването на противоречиви монументи в Европа и Съединени американски щати? Променя ли унищожаването на монументи публичните настройки, или няма позитивен резултат Методиев: Разрушаването на монументи в Съединени американски щати е реакция на арогантния модел в евроатлантическия свят Разрушаването на мавзолея на Георги Димитров бе вярно решение, счита някогашният учебен министър Ожесточени диспути какво да се прави с паметниците на спорните персони Статуи на мореплавателя Христофор Колумб са следващите жертви на публичното неодобрение
Текстът продължава: “Редактори биват уволнени, тъй като са разрешили да се разгласяват спорни публикации, изтеглят се книги от пазара, тъй като не са задоволително “автентични”, на публицистите им е неразрешено да пишат по избрани тематики, уволняват професори, които цитират литературни творби в часовете си, откриватели губят работата си поради реакциите, които провокират трудовете им и ръководители на организации биват изхвърлени поради глупави неточности.”

Съвсем предстоящо подписалите писмото бяха подложени точно на това, против което се афишират - жестока рецензия, отменяне и апели да трансформират позицията си. Само няколко часа след публикуването му, падна и първата жертва - писателката Дженифър Финли Бойлан се извини за първичната си поддръжка към текста. Тя призна, че не е била наясно какво тъкмо подписва, нито че Джоан Роулинг също ще взе участие.
Лидери на митингите за расово пълноправие се афишират против цензурирането на остарели филми По-важно е по какъв метод ще се промени отношението към чернокожите в Холивуд в бъдеще
Миналия месец Роулинг беше набедена за трансфоб и оттогава всичко, което споделя и прави, с цел да изясни позицията си, остава завалено от транс деятелите, които приканват за протест на книгите ѝ и нападат авторката на “Хари Потър” с ужасни обиди в обществените мрежи.

На уеб страницата LadyZone.bg може да прочетете повече за позицията на Роулинг против крайния транс активизъм и против обезличаването на понятието “жена:
Джоан Роулинг: Хора, които менструират? Сигурна съм, че имаше дума за такива Авторката на “Хари Потър ” беше атакувана, тъй като упорства, че има единствено два биологични пола Войнствена приемливост - с цел да удовлетворим обособени случаи, забравихме половината население на Земята За голям брой дами животът е пъкъл поради пола им и точно за тях се застъпва авторката на “Хари Потър ” Джоан Роулинг: Получавах закани от транс деятели Авторката на “Хари Потър ” изясни за какво направи мненията, които ѝ навлякоха гнева на нападателни транс активисти
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР