Във вторник в посолството на САЩ в Москва беше връчена

...
Във вторник в посолството на САЩ в Москва беше връчена
Коментари Харесай

Новият US посланик в Москва получи нота за фейкове за руската армия

Във вторник в посолството на Съединени американски щати в Москва беше връчена нота с искане да се приключи намесата във вътрешните работи на Русия. Това оповестява ТАСС с позоваване на източник, непосредствен до управлението на съветското външно министерство.

Официалната нота е с искане да се прекратят дейности, несъвместими със статута на дипломатическата задача, които съставляват интервенция във вътрешните работи на Руската федерация.

" Министерството на външните работи на Русия декларира, че макар многократните предизвестия, в това число в нота от 9 декември 2022 година, посолството на Съединени американски щати продължава злонамерената си активност в осведомителната сфера , позволявайки неуместни изказвания за управлението на страната хазаин, както и разпространяване на имитации за въоръжените сили на Руската федерация , което е престъпно закононарушение ", цитира ТАСС източника си.

Според събеседника на организацията " американските дипломати са били предизвестени против опитите за осъществяване на подривна активност, рекрутиране на " сътрудници на въздействие " за да сеят разкол и противоречие в съветското общество и да подстрекават към антидържавни изявления. " Членовете на личния състав, които са забъркани в това, ще бъдат изключени, без значение от заеманите от тях длъжности ", сподели той.

Във връзка с това , която на 30 януари показа копия от акредитивните си писма, получи строго обръщение за нуждата от прецизно съблюдаване на съветските закони и преустановяване на дейностите, които опонират на условията на съветските управляващи и на наредбите на Виенската спогодба за дипломатическите връзки, изяснява организацията.

Също по този начин се показва и че Русия има намерение да употребява всички налични средства, с цел да обезврежда фалшификатите на американските посолства.

" Руската страна не има намерение да търпи гневната антируска агитация , популяризирана от осведомителните запаси на посолството на Съединени американски щати, и има намерение да употребява всички налични средства за нейното обезвреждане ", акцентира източникът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР