Във вторник Турция извърши въздушни удари в Северна Сирия близо

...
Във вторник Турция извърши въздушни удари в Северна Сирия близо
Коментари Харесай

Минимум 11 загинаха при турски въздушни удари в Северна Сирия -

Във вторник Турция извърши въздушни удари в Северна Сирия покрай границата, при който са починали минимум 11 души, в това число сирийски държавни бойци.

Нападението е станало западно от северния град Кобани и идва на фона на напрежението в Северна Сирия сред подкрепяните от Съединени американски щати кюрдски бойци и подкрепяните от Турция опозиционни въоръжени формирования.

Сирийските държавни медии цитират неназован боен чиновник, съгласно който турските въздушни удари са умъртвили трима бойци и са ранили шестима. Служителят съобщи, че сирийските войски са отвърнали на удара, като са атакували позиции на турската войска и на подкрепяните от Турция опозиционни бойци.

Базираната във Англия Сирийска обсерватория, която следи спора в страната, съобщи, че при турския въздушен удар са починали 11 души, като добави, че не е ясно дали всички те са сирийски бойци. Според информацията осем души са били ранени.

Hawar News, осведомителната организация за полуавтономните кюрдски региони в Сирия, заяви, че са убити 16 сирийски бойци, а друга кюрдска осведомителна организация, North Press Agency, съобщи, че са убити 22 бойци.

Различията в данните за жертвите директно след нападенията не са необичайност в Сирия.

Министерството на защитата на Турция заяви във вторник, че 13 хипотетични кюрдски бойци са били убити, откакто турската артилерия е отвърнала на смъртоносна офанзива против турски граничен пост край град Биречик в граничната провинция Санлиурфа. Министерството съобщи, че интервенциите в района не престават.

Губернаторът на провинцията Салих Айхан заяви пред турската държавна организация " Анадолу ", че при нападението против граничния пункт " Чичекалан " рано във вторник е бил погубен един боец, а други четирима са били ранени.

От 2016 година насам Турция е почнала три огромни трансгранични интервенции в Сирия и към този момент управлява някои територии в северната част на страната.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР