Във вторник сутринта, акциите на технологичния гигант Tencent паднаха с

...
Във вторник сутринта, акциите на технологичния гигант Tencent паднаха с
Коментари Харесай

Спад в цената на акциите на Tencent заради спряна от регулаторите игра

Във вторник сутринта, акциите на софтуерния колос Tencent паднаха с повече от 3% на борсата в Хонг Конг, откакто китайските регулатори стопираха продажбата на супер нашумялата видеоигра " Monster Hunter: World " в платформата за разпространяване WeGame. Този ход от страна на управляващите идва по-малко от седмица след началото на продажбите на играта в Китай, което стартира на 8 август. В изказване, оповестено на китайски език в уеб страницата на WeGame, се споделя, че играта към този момент не се продава, защото нейното наличие не дава отговор на регулаторните условия. От самата компания пък оповестиха, че потребителите, които към този момент са закупили играта, могат да получат цялостно възобновяване на средствата си за пет работни дни, в случай че аплайват за това до 20 август. Иначе запалените геймъри могат да продължат да играят и след тази дата, само че от Tencent не могат да подсигуряват какъв брой време ще бъде налична още " Monster Hunter: World ".



Според Financial Times, който се базира на източник, непосредствен до WeGame, премахването не се дължи на недоволства от страна на консуматори, а на " вътрешна бюрократична битка " в новия регулатор на китайските медии.

WeGame е версия на известната платформа за разпространяване на компютърни игри Steam, ръководена от Tencent и създадена от Valve Corporation. През юни обаче, от Valve оповестиха, че си партнират с китайски разработчици, с цел да вкарат Steam в големия китайски пазар на видеоигри, което евентуално може да докара до директна конкуренция с WeGame.

В последна сметка акциите на Tencent паднаха с 3.71%, а дали този спад ще продължи зависи и от финансовия доклад за второто тримесечие на годината, който се чака да получи гласност в сряда.

" Monster Hunter: World " е основан от японския производител на видеоигри Capcom. В нея играчите преследват чудовища в разнообразни карти, като могат да вършат това както независимо, по този начин и в тимове по четирима. Миналия месец Capcom съобщи, че играта е имала кумулативни продажби от 8,3 милиона копия за тримесечието, завършило през юни, като Tencent закупи лиценза да я продава на китайския пазар.

През последното тримесечие бизнесът с игри на Tencent усили осезаемо цялостните доходи на компанията. Тези от игри за смарт телефони са нарастнали с 68% на годишна база с помощта на заглавия като " Honor of Kings ". Приходите от компютърни игри се изравняват с равнищата от преди една година, само че Tencent има две хитови заглавия в своето портфолио, на които разчита да обезпечат по-добро показване през 2018 година Първата е " PlayerUnknown`s Battlegrounds ", или PUBG, всеобщ онлайн мултиплеър. Tencent има право да я популяризира в Китай, само че одобряването на монетизацията ѝ от страна на регулаторите към момента е в развой и не е приключило. Другата игра е " Fortnite ", създаден от компанията Epic Games, в която Tencent има огромен дял.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР