Във вторник се проведе последното редовно заседание на Изпълнителния комитет

...
Във вторник се проведе последното редовно заседание на Изпълнителния комитет
Коментари Харесай

Раздават по 100 000 евро за клубовете от елита ни

Във вторник се организира последното постоянно съвещание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз за 2022 година. Срещата стартира с минута безмълвие в памет на дългогодишния член на ИК Камен Костадинов. 

На съвещанието бе признат доклад за осъществяването на бюджета на БФС за миналата година, както и план на обновен бюджет за идната 2023 година. Приет бе и спортният календар на БФС за идващите 12 месеца.

Исканията на изключени футболни клубове за възобновяване на участието им в Съюза бяха оставени без разглеждане поради вота на делегатите по време на отчетното Общо заседание на БФС на 20 май 2022 година по подадените от тях тъжби.

По предложение на Българската професионална футболна лига бе признато увеличение броя на футболистите, записани в протокола на футболните срещи, управлявани от БФС, от 18 на 20, считано от началото на пролетния дял на сезон 2022/2023 година

Предложението е импортирано след консултация с всички професионални футболни клубове и е основано на общоприетите практики в Европа и в света. След смяната, аварийните състезатели, вписани в протокола, ще бъдат увеличени от 7 на 9.

По предложение на Дисциплинарната комисия към БФС финансовите санкции за нарушавания на Дисциплинарния устав бяха поправени, както следва – глобите във Втора професионална лига към този момент се равняват на 50 % от санкциите в

Първа професионална лига, а глобите в Трета лига и юношеските групи се редуцират до 25 % от тези във Втора лига.

Приета бе и 4-годишна Стратегия за развиване на женския футбол (2023-2026 г.), създадена със съдействието на експерти от УЕФА, както и план на контракт за телевизионно лъчение на дуели от Държавното състезание за дами от телевизия b1b.box.

Изпълнителният комитет одобри и предложение за закупуване на футболни топки за клубовете от efbet Лига, Втора лига и Трета лига.

По мотив идния 100-годишен празник от основаването на Българската федерация по футбол – управителен орган на футбола, чийто приемник е БФС, ИК избра състав на Комитет за организацията на честванията на годишнината със съпредседатели президента на БФС Борислав Михайлов и министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Представено бе и разпределението на средствата по стратегия „ Солидарност “ от УЕФА, генерирани от присъединяване на българските тимове в миналогодишното издание на европейските клубни шампионати.

Общата сума, която ще бъде изплатена на клубовете, е над 2 милиона евро, а ИК по традиция гласоподава разпределението да обхване Първа, Втора и четирите Трети лиги. Така всеки клуб от елита ще получи 101 000 евро, от Втора лига – 35 000 евро, а от Трета лига – към 3400 евро.

Изпълнителният комитет взе решение за разпределяне на финансови средства за подкрепяне на лекуването на някогашните ни футболни национали Красимир Чавдаров и Златко Янков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР