Във вторник се появиха шокиращи нови доказателства, че войници са

...
Във вторник се появиха шокиращи нови доказателства, че войници са
Коментари Харесай

Нови доказателства за австралийски военни престъпления в Афганистан

Във вторник се появиха шокиращи нови доказателства, че бойци са нарушили правата на афганистанците по време на водена от Съединени американски щати война против тероризма. Снимки, оповестени от Guardian Australia, да вземем за пример демонстрират, че старши австралийски бойци от специфичните елементи пият бира от протеза на крайник на мъртъв талибански боец, взет като трофей.

Снимките са направени в противозаконен бар от английското издание в разтърсената от войната страна. Войник от фотографията към момента служи във въоръжените сили. Неофициалният бар, прочут като Fat Lady " s Arms, е основан през 2009 година в австралийската база в Тарин Коут, столицата на провинция Урузган.

Разкриването идва, до момента в който тече следствие за военни закононарушения в Афганистан от австралийското министерство на защитата.
 Австралийските спецчасти умъртвили 39 цивилни в Афганистан
Австралийските спецчасти умъртвили 39 цивилни в Афганистан

Убийствата съставляват военни закононарушения

Припомняме, че по-рано стана ясно, че австралийските специфични елементи са забъркани в убийството на 39 афганистански цивилни. При някои случаи са екзекутирани пандизчии, измисляни са истории за прикриване на убийствата и са поставяни оръжия до телата. Тези открития бяха посочени в огромен отчет след следствие в продължение на повече от 4 година,оповестено през ноември.

Докладът разказва дейностите на специфичните сили като " безобразни и изменничество " по отношение на австралийските въоръжени сили.

Той проверява шокиращите изказвания против австралийските елитни елементи от 2016 година, като са тествани десетки произшествия в Афганистан сред 2005 година и 2016 година Той преглежда 20 000 документа и 25 000 фотоси. Екипът интервюира 423 очевидеца.

Общо 25 причинителя са открити. Някои от тях служат в австралийската войска, като към този момент има изпратени вести за отстраняването им.

Властите в Афганистан, Турция и Китай желаеха задълбочена инспекция и съд за отговорните.

Австралия към този момент сервира извинения и даде обещание присъди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР