Във вторник кабинетът на Испания одобри реформа на трудовото законодателство,

...
Във вторник кабинетът на Испания одобри реформа на трудовото законодателство,
Коментари Харесай

Прецедент в Европа: Испания регламентира работата на вело-доставчици

Във вторник кабинетът на Испания утвърди промяна на трудовото законодателство, която признава участниците в доставките, работещи за компании като Deliveroo или UberEats, като личен състав за първи път в Европейския съюз, заяви Агенция Франс Прес, представена от БГЕНС.

Промените ще бъдат оповестени в формалния държавен вестник през идващите дни и компаниите ще имат три месеца, с цел да се съобразят.

" Испания в този момент е в челните редици на интернационалното законодателство. Няма друга страна в света, която да се е осмелила да законодателства по този въпрос, " съобщи министърът на труда Йоланда Диас на конференция. Това е първото законодателство, признато в Европа, което категорично регламентира статута на служащите по доставка, които обикалят с колела и мотоциклети и чийто брой е повишен през последните години.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Испания скоро ще се трансформира в една от първите страни в све...

През 2019 година Калифорния одобри закон, уникален в Съединените щати, който изисква компании от „ стопанската система на две колела” да се отнасят към служащите си като чиновници и да им обезпечават обществена отбрана. Но в последна сметка нормата беше отхвърлена на референдум предишния ноември.

В Европа доставчиците нормално се смятат за независимо заети, изключително във Франция. Законодателният декрет " признава презумпцията за претовареност на служащи, които дават услуги с платена доставка " посредством такива цифрови компании, се споделя в изказване на министерството.

„ Млад човек, каращ колело с приложение или мобилно устройство, не е бизнесмен “, сподели Диас.

Компаниите към този момент ще би трябвало да заплащат вноски, с цел да могат работещите им като снабдители да получават обществени помощи.

Според изискванията на промяната фирмите, които употребяват мотоциклетисти, би трябвало да дават на синдикатите детайлности за това по какъв начин споделят поръчките за доставка и бонусите, изплащани на доставчиците. Това се случва след решение на Върховния съд през септември, че има " работни връзки " сред снабдители и основаното в Барселона приложение за доставка на храна Glovo.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР