Във вторник активисти от 17 страни прекъснаха най-голямото европейско изложение

...
Във вторник активисти от 17 страни прекъснаха най-голямото европейско изложение
Коментари Харесай

Масови климатични протести в Европа и твърд отпор на властите срещу тях

Във вторник деятели от 17 страни прекъснаха най-голямото европейско ревю за бизнес авиация (EBACE), което се организира на интернационалното летище в Женева, заяви swissinfo.ch. Протестиращите нахлуха в летището и изложбените площи от три разнообразни точки и спирайки придвижването за към час, разпънаха банери, блокираха аероплан покрай пистата за политане, а някои се закопчаха с белезници за колесниците му.

Според изказване на Женевската полиция, са осъществени " 103 ареста, като 102 души са предадени на прокуратурата и един на съда за малолетни ". Те са упрекнати в „ нарушаване “, „ увреждане на благосъстоятелност “ и „ насила “. Обявените правосъдни наказания против неосъжданите от групата са санкции с отсрочен период, а поради пострадване на служител на реда, един от задържаните е приет за " отговорен в принуждение или закани против управляващите и длъжностните лица ".

В Лондон стотина деятели провалиха срещата на акционерите на петролния колос Shell, настоявайки за преустановяване на добива на петрол и газ. Протестиращите участниците в акцията Fossil Free...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР