Във вторият си контролен мач от лятната подготовка и първи

...
Във вторият си контролен мач от лятната подготовка и първи
Коментари Харесай

Бела надигра Пирин

Във вторият си надзорен мач от лятната подготовка и първи домашен футболистите на Беласица Петрич премериха сили с новия член на ЮЗ трета лига тим на Пирин Гоце Делчев. Срещата стартира с напън на домакините. В 3-та минута триходова композиция Марти Таушанов-Венци Маламов и Александър Смилков приключи с гол на последния за 1:0. Осем минути по-късно бързоногият Атанас Карачоров след скоростна офанзива по десния фланг центрира кълбото в наказателното поле на гостите и там капитана на петричкия отбор Марти Таушанов с глава означи рядко хубав гол за 2:0. В 16-та минута опитният Петър Лазаров от гостите навлезе рисково в наказателното поле, пробивайки отбраната на домакините отляво, само че се забави при шута и не съумя да означи гол.

На два пъти по-късно Александър Александров и Иван Марчев не съумяха от близко да огорчат стража на гостите Абди Абдиков. В 38-ма минута халфа на Беласица Димитър Стоев/ с доста положителни прояви на терена до момента/ накуцвайки напусна наложително терена. Три минути преди края на първата част на дуела Крум Николов като по конец насочи топката към Александър Александров в наказателното поле на гостите, само че опитния пазач на Пирин Абди Абдиков изтича и изпревари младия нападател.Втората част на срещата беше равностойна. В 52-ра минута Петър Головодов от гостите бе изведен от централната зона на терена пред наказателното поле на Беласица, само че неговия удар против вратаря Захари Димитров не бе прецизен. Александър Георгиев-бивш футболист на Беласица, заставен да напусне тима по известни аргументи, в този момент с фланелката на Пирин Гоце Делчев, спря устремилия се Марти Таушанов в точния момент и не му разреши да стреля от близко против вратаря Абдиков. Темпото на играта сензитивно спадна, тъй като температурите бяха доста високи, а и по думите на наставниците на двата тима футболистите сега се намират в интервал на тежки двуразови занимания. След десния халф Димитър Стоев в 53-та минута терена напусна и безупречния досега Симеон Бояджиев, който се просна на терена от болежка, показвайки травма в дясното бедро.

До края на мача възпитаниците на Саша Симонович заиграха по този начин, както го направиха през първите минути на първата част на дуела. Влезлия в игра Живко Димитров-малкия Ромарио-раздвижи играта на Беласица, само че на два пъти поради прибързани дейности не съумя да огорчи от близко вратаря на Пирин Гоце Делчев. Това бе първа победа за новият ментор на Беласица Саша Симонович от престоя му в Петрич. Този мач бе управителен чудесно от младия и надарен петрички съдия Александър Вангелов. Наставниците на двата тима дадоха късмет на футболистите от аварийна пейка.

Беласица: Захари Димитров, Атанас Карачоров, Крум Николов, Аспарух Шамкалов, Атанас Димитров, Александър Александров, Димитър Стоев, Симеон Бояджиев, Александър Смилков, Марти Таушанов, Венци Маламов/Иван Марчев, Живко Димитров, Марин Георгиев, Мартин Стойков, Благовест Танев, Росен Петров-дебют, пристигнал от U-19 на ЦСКА София/

Пирин: Абди Абдиков, Илия Тафров, Иван Грънчаров, Ангел Маджиров, Борис Иванов, Петър Лазаров, Живко Грозданов, Павел Головодов, Марин Джугданов, Бойко Сарандев, Лъчо Давков/Стойчо Буков, Илия Куршумов, Николай Чаушев, Любомир Гуцев, Александър Георгиев, Ибрахим Али, Мартин Кочанов, Сезгин Караслим, Йордан Спасов/
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР