Във втората половина на 2018 г. Китайската академия на науките

...
Във втората половина на 2018 г. Китайската академия на науките
Коментари Харесай

Пекин се готви да покорява Космоса

Във втората половина на 2018 година Китайската академия на науките ще изведе в орбита първия си сателит с открит първоначален код "Тянчжи-1 ", съобщи ТАСС.

Изстрелването ще бъде осъществено от космодрума Цзюцюан в северозападната провинция Гансу. Космическият уред ще бъде първият детайл от бъдеща система спътници, която ще бъде разгърната в околните години.

"Тянчжи-1 " ще употребява облачна изчислителна платформа. Освен това в потребния изчислителен товар на апарата ще бъдат включени четири смарт телефона на китайски производители. Както оповестиха конструкторите, спътникът ще може да работи с няколко базови езика за програмиране.

"Тянчжи-1 " ще бъде изведен в космоса в качеството на главен детайл на бъдеща мрежа от сходни апарати. Той ще се употребява за тестване на нейните основни технологии. Китай възнамерява да изстрелва по един подобен уред всяка година.

Благодарение на своя открит код "Тянчжи-1 " ще може да бъде употребен не за осъществяване на обособени задания, а в качеството си на многопрофилна платформа той ще извършва стратегии на разнообразни ползватели. Те ще могат да създават за своите цели операционна система, да я качат на компютъра на спътника и да употребяват неговото съоръжение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР