Във всяко едно от съчетанията за СК направихме конкретни промени.

...
Във всяко едно от съчетанията за СК направихме конкретни промени.
Коментари Харесай

Калейн: Имам ритуал, свързан с треньора ми

Във всяко едно от съчетанията за Семеен кодекс направихме съответни промени. Това съобщи състезателката по художествена гимнастика Боряна Калейн в Пресклуб България. Тя бе наградена за Спортист на месец февруари, откакто завоюва четири медала (златен, сребърен и два бронзови) на шампионата Гран При в Москва.
„ Благодаря за това голямо самопризнание за нашия общ труд. За мен е чест, че получавам това самопризнание, уповавам се оттук насетне да имам мотиви да нося горделивост на цялата страна. Това е едно огромно самопризнание за мен – наричали са ме и по други способи, само че да го чуя тъкмо от съветски коментатори и експерти, в действителност е огромна чест. Надявам се бъдещите състезателки да имат тласък да подобрят моите достижения “, стартира Калейн.
„ Пожелавам на всеки един състезател да доближи до равнището на Боряна. Който и играч да пристигна, за нас е конкуренция, ние ще подходим оптимално съсредоточено. За нас е значимо ние да си свършим работата. Надяваме се, че съчетанията ще останат такива, каквито са сега. Да е здрава, да ни поддържа, постоянно да бъде подобен мотиватор за състезателките. Най-вероятно Боряна ще взе участие в три от четирите купи, само че не сме взели решение в кои тъкмо “, сподели персоналният й треньор Марияна Памукова.
 Боряна Калейн след триумфа в Москва: Искам да печеля и златен олимпийски орден (ВИДЕО) Боряна Калейн след триумфа в Москва: Искам да печеля и златен олимпийски орден (ВИДЕО)
Тази седмица българският отбор по художествена гимнастика се върна от Москва с общо 12 медала от надпреварите за Гран При и междунар...
Калейн: Във всяко едно от съчетанията направихме съответни промени, не бих споделила съществени такива. Опитваме се да работим повече върху осъществяването на съчетанията, с цел да се борим за по-високи оценки. Смятам, че сме подготвени за началото на Световната купа. За Световната купа ще имам ново трико за съчетанието с обръч, останалите трика ще бъдат до Европейското състезание сигурно.
Да, имам обред, с треньора ми е обвързван – преди всяко едно комбиниране ми споделя нещо съответно, преди да изляза постоянно си прегъвам кърпичката по избран метод и й я депозирам. Много съм разчувствана, че ще мога да играя пред родна аудитория, макар че евентуално няма да има в тази зала. Очакванията ми се да се боря за медали. Публиката носи страсти, само че надпреварата си е надпреварата, то е отговорност, която не може да се пренебрегне “.
„ Доста по-трудно да приемеш едно съревнование без аудитория, тъй като тя носи самата атмосфера и адреналин у състезателите. Това е съревнование от доста висок сан и мисля, че е задоволително за мен да покажа максимума си.
Не, не се тормозя, към този момент съм имунизирана с първата доза, за мен и треньорите ми ще бъде по-голямо успокоение. Не съм сигурна, че има съответен орден, който да е най-изстрадан, тъй като нашето всекидневие протича по този начин – във всеки миг може да има някаква спънка. За мен всеки един орден е безусловно скъп, тъй като съм преодоляла компликациите преди спечелването му “, приключи Калейн.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР