Във всяка община във Варненска област има създадени доброволни формирования,

...
Във всяка община във Варненска област има създадени доброволни формирования,
Коментари Харесай

Във всяка община във Варненска област има създадени доброволни формирования

Във всяка община във Варненска област има основани доброволни формирования, заяви през днешния ден контрольор Ивайло Методиев от Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в крайморския град във връзка Международния ден на доброволеца – 5 декември.

Той посочи, че за всяка община оптималната квота е друга. За община Варна квотата е 75 души, а записаните са 36, което е към 50 %. Жените във формированието са пет. В останалите общини бройките също са към 50-55-60 % от квотата. Изключение прави община Дългопол, в която има квота от 15 души и тя е запълнена, изясни Методиев.

Той разяснява още, че измежду доброволците има девойки и те са доста положителни. Това го установихме по време на първото съревнование за доброволци, което организирахме през тази година, описа Методиев, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите му пожарната работи доста добре с доброволните формирования освен по време на учения и занятия. През тази година имахме много сериозни обстановки, които изискваха взаимна интервенция и доброволците се оправят доста добре, добави Методиев. 

Началникът на отдела за действия по отбрана на популацията към община Варна Жоро Георгиев заяви, че трима от доброволческото формирования в крайморския град ще получат парична премия от името на кмета Иван Портних за оказана помощ на популацията на община Карлово в резултат на наводненията през септември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР