Във всички трансплантационни центрове в световен мащаб, приложението на стволовите

...
Във всички трансплантационни центрове в световен мащаб, приложението на стволовите
Коментари Харесай

Tъканна банка на 21-ви век e Future Health

 Във всички трансплантационни центрове в международен мащаб, приложението на стволовите кафези е към този момент всекидневие.

Днес ще Ви разкажем за Future Health - компанията, която преди броени дни беше наградена за „ Тъканна банка за 21 век “. През годините триумфът и безупречната известност на Future Health се дължат на огромния брой сполучливо освободени проби за лекуване.

Future Health " Biobank е най-голямата тъканна банка във Англия от 2002 година, учредена с ясната задача да създаде и разпространява клетъчните лечения със стволови кафези. В момента този скъп материал спомага за лекуването на над 85 животозастрашаващи болести, едно от които е и левкимията.

 От 2014 година е европейски водач с две изцяло лицензирани и упълномощени лаборатории във Англия и Швейцария. Компанията има голям брой европейски награди, като най-голямото самопризнание получава за качество и осъществени трансплантации от кралицата на Англия Елизабет ІІ.

По тематиката за тъканно банкиране, имахме удоволствието да беседваме с Вили Пеева, която е изпълнителният шеф на Future Health за България и е считана за най-успешен експерт в областта на стандартизацията и мониторинг на оперативни процедури в тъканните банки в България. По обучение тя е правист и е индивидът, който лицензира и ръководи компанията от 2011г. към днешна дата.

Г-жо Пеева, кои са главните отговорности като шеф на тъканна банка?

- Основната ми задача и значима роля в ръководството ми беше въвеждане на процедури по стандартизация, както и за изследването на методите на ръководство на клоновата мрежа на компанията в международен мащаб. В това направление работихме взаимно с проф. Роджър Дейнти – създател и теоретичен шеф на Future Health в Европа, прочут в целия свят като „ гуру в региона на стволовите кафези “ и персонално награден за заслугите си от kралица Елизабет II. “
На какво залагат фамилиите, избирайки Future Health за своя тъканна банка?

- Future Health е първата частна акредитирана банка за предпазване на стволови кафези в Европа. Тя е една от най-акредитираните и лицензирани такива, извършващи тъканно банкиране, като главен приоритет е връщане на пробите за лекуване и тяхното сполучливо приложение. За това приказват и нейните сполучливи трансплантации, огромна роля играе и обстоятелството, че Future Health е единствената компания имаща две изцяло лицензирани лаборатории – в Англия и в Швейцария. Като водач в тъканното банкиране, компанията работи в 94 страни на 6 континента и обезпечава спокойствието за здравето на цялото семейство. Това са дребна част от аргументите, които карат фамилиите да се доверят на Future Health.

Едно от 2 български фамилии, които са взели решение да запазят стволови кафези, избират Future Health за своя тъканна банка.

Какви типове стволови кафези се съхраняват във вашата тъканна банка?

Cтволовите кафези, които се вземат по време на раждане имат голямо преимущество спрямо всички останали типове на стволовите кафези, защото обезпечават безграничен капацитет. През последните години известност закупи и съхранението на стволови кафези от пулпа на млечен зъб.
Future Health е неоспорим водач на пазара за предпазване на хемопоетични и мезенхимни стволови кафези. Компанията е водач в България от 2014 до през днешния ден. Това се дължи на информираността на бъдещите родители и обстоятелството, че имат достъп до интернационалните осведомителни портали, които са безспорното доказателство за сполучливите трансплантации на Future Health – отразени и в международните медии. А това както знаем е и главният фактор, когато избираме на кого да се доверим!

2020 година беше тежко тестване за доста бизнеси, до момента в който други в региона на медицината и фармацията претърпяха подем, по какъв начин се отрази пандемията на вашата активност?

- В интервала на Коронавирус пандемията Future Health продължи да се развива. През 2020г. Future Health купи най-голямата Щатска тъканна банка за предпазване на стволови кафези от млечен зъб - BIO EDEN. Тази инвестиция сложи компанията на челно място в тъканното банкиране в международен мащаб. Фокусът на активността да се усили броя на лекуванията продължи интензивно и беше оценено от фамилии по света. Преди броени дни тъканната банка още веднъж бе наградена за „ Най – добра тъканна банка на 21-ви Век “.

Според вас има ли връзка сред световната вирусна зараза и лечението със стволовите кафези?

- Наистина мисля, че клетъчната терапия може да играе значима роля в ограничаването на вирусни болести.Въпреки, че пандемията се претърпява мъчно от обществото, мисля че имаме капацитета да излезем от тази световна рецесия с по-добро решение по какъв начин да се оправим с вирусните болести. Ако установим, че клетъчните имунотерапепии са потребни за тази цел, тогава бихме могли да променим бъдещето на лекуването на инфекциозни болести.

Както знаете, всички са заинтригувани от антибиотиците и устойчивите на тях патогени, тъй че би било необикновено да имаме различен инструмент, който да използваме в нашата битка против разнообразни болести.

Трябва да държим очите си отворени. Трябва да сме положителни наблюдаващи. Трябва да извлечем позитивното от тази рецесия и по какъв начин тя може да бъде потребна в развиването на регенеративната медицина.



Нашият посетител:

Вили Пеева работи в областта на опазването на здравето на управнически позиции от 2004г. Тя е административен шеф на МЦ Афродита от самото му основаване. Под нейно управление компанията е номинирана и наградена в България и Европа. Вили Пеева има над 30 изявления, приказва 5 езика, омъжена с две деца.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР