Във всички градове, където е възможно, ще функционират COVID зони

...
Във всички градове, където е възможно, ще функционират COVID зони
Коментари Харесай

Обособяват COVID зони за триаж към ДКЦ в цялата страна |

Във всички градове, където е допустимо, ще действат Коронавирус зони към медицински или диагностично-консултативни центрове /ДКЦ/, в които ще се прави триаж на пациентите. Това оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването, цитирайки заместник-министър Александър Златанов.

Пациентите, които не могат да останат на домашно лекуване, ще бъдат насочвани за хоспитализация. По думите на Златанов всички центрове ще разполагат с нужната инсталация.

В тези Коронавирус зони ще работят доктор и здравна сестра от съответното ДКЦ или медицински център. Прегледите ще бъдат безвъзмездни, като направление от персоналния доктор няма да е належащо. Доболничната помощ би трябвало да се поддържа и да се заложи повече на нея като профилактика, предварителна защита и лекуване, в случаите, в които е допустимо, е допълнил той.

С откриването на тези Коронавирус зони ще се подкрепи и незабавната помощ. По този метод ще бъдат поети част от " неотложните случаи ", е обяснил още Златанов.

Към момента заболяемостта от COVID-19 е най-висока в областите Бургас и Велико Търново. По рекомендация на основния държавен контрольор доцент Ангел Кунчев ще бъдат налагани и спомагателни противоепидемични ограничения на районно равнище, добави още Златанов.

От през днешния ден Министерството на здравеопазването и доброволци от Българския Червен кръст провеждат акция за изгодите от имунизацията. В разнообразни градове доброволците раздават осведомителни брошури.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР