Във временното класиране в група “F националите ни заемат третото

...
Във временното класиране в група “F националите ни заемат третото
Коментари Харесай

Бойко Младенов: Не сме имали толкова перспективен отбор от десетилетия

Във краткотрайното класиране в група “F ” националите ни заемат третото място с баланс от 1 победа и 3 загуби, колкото има и тимът на Чехия, който е на четвърта позиция. Както е известно, първите три тима в групата не престават напред към идната фаза, до момента в който заелият последното четвърто място отпада от борбата за Мондиал 2023.
 Павел Маринов: С Везенков и Бост се играе елементарно, момчетата би трябвало да се нагодят към стиловете им Павел Маринов: С Везенков и Бост се играе елементарно, момчетата би трябвало да се нагодят към стиловете им
След близо четиригодишно спиране в редиците на българския отбор се завръща Александър Везенков, който записа най-хубавия сезон в кариерата си, печелейки дубъл в Гърция и бивайки определен в Идеалната петица на Евролигата. Освен него, към състава на “лъвовете ” се причисли и плеймейкърът на Галатасарай Дий Бост, който през сезон 2020/21 стана първенец в ЕвроКъп с сегашния участник в Евролигата Монако.

“След страхотния сезон на Александър и непрекъснатата класа, която Дий Бост демонстрира всяко лято с националния ни тим, за никого не е загадка, че те са играчите, върху които ще падне огромната тежест това лято. Въпреки това тимът ни е доста добре селекциониран, имаме мощни опитни играчи и млади перспективни момчета, за които тези мачове ще бъдат от голяма изгода ”, съобщи Младенов пред Sportal.bg за селекцията на Барчовски.
 ФИБА означи завръщането на Везенков в националния тим ФИБА означи завръщането на Везенков в националния тим
Литва идва в Самоков с настъпление от играчи от най-високо европейско равнище като Мариус Григонис, Тадас Седекерскис и Гитис Масиулис. Освен това, в състава на селекционера Казис Максвитис е и направилият мощен завършек на постоянния сезон в НБА Игнас Браздейкис, който се състезава за тима на Орландо Меджик оттатък океана.

“Литовците несъмнено са любимци, само че постоянно са били със ужасно самочувствие, което може да им изиграе неприятна смешка и да подценят нашите момчета. А този наш тим несъмнено не е за подценяване ”, безапелационен е някогашният състезател на Левски, Лукойл Академик и ЦСКА.
 Кои са най-силните оръжия на литовците? Кои са най-силните оръжия на литовците?
“Ситуацията в другия мач е малко по друга. Босна и Херцеговина няма да ни подцени, макар че последните няколко мача излизат спечелили. Но, този мач ще е друг и нашият тим ще има опция да се възползва от кадровите проблеми при противника ”, сподели Младенов за борбата с босненците в Сараево.

" Пожелавам им победи, несъмнено! С неспокойствие чакам мачовете. Мисля, че не сме имали толкоз перспективен тим от десетилетия ” , показа финално някогашният национал.

Снимки: БФБ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР