Във времената, когато дигиталните технологии категорично превземат голяма част от

...
Във времената, когато дигиталните технологии категорично превземат голяма част от
Коментари Харесай

Дигиталните плащания са все по-бързи и сигурни с Fibank, Fitbit и Visa

Във времената, когато цифровите технологии изрично завладяват огромна част от преводите, потребителите избират сигурните и безконтактни интервенции. Поредният новаторски план в тази посока е партньорството сред (Първа капиталова банка), и Visa - заплащане с часовник единствено с едно допиране до терминала.

Fitbit Pay разрешава на клиентите да прибавят своите издадени от Fibank карти Visa към съвместимите портативни устройства Fitbit. Клиентите ще могат да правят заплащания на POS терминали, които поддържат технология за безконтактно заплащане, без да е належащо да изваждат картата си.

Fitbit Pay понастоящем се предлага във Fitbit Sense , серията от интелигентни часовници Fitbit Versa, Fitbit Ionic, Fitbit Charge 4 и Fitbit Charge 3 Special Edition. Следвайки елементарни стъпки в приложението Fitbit на Android или iOS, потребителите могат бързо да прибавят своите карти от Fibank към цифровия Fitbit Wallet. За да правят заплащания, клиентите просто би трябвало да натиснат и задържат левия бутон, до момента в който тяхната карта се види на екрана на устройството им, след което да задържат устройството покрай терминал за заплащане, до момента в който се появи удостоверение за заплащане. Клиентът избира предпазен ПИН по време на настройката на устройството за в допълнение равнище на сигурност. Освен това потреблението на технологията за токенизиране на Visa прави всяко онлайн или мобилно разплащане несъмнено и елементарно, като замества потребителските профили с неповторим дигитален идентификатор или " токен ", разнообразни за всяко устройство. По този метод данните за акаунта и картата в никакъв случай не се споделят, което дава по-висока сигурност на цифровите преводи.

Във връзка със стартирането на заплащанията през Fitbit pay , Главният изпълнителен шеф и Председател на Управителния съвет на Fibank, господин Никола Бакалов , показа: " За нас е наслаждение Fibank да бъде първата българска банка, представяща на потребителите цифровите заплащания с часовник Fitbit. През годините доказахме, че нововъведенията във всяка сфера на банкирането са наш приоритет - предложихме първата безконтактна карта, въведохме мобилните заплащания със смарт телефон и часовник, непознати до тогава на пазара. В обстановката, в която ни сложи 2020-а година, продължаваме да работим за удобството и сигурността на клиентите ни, като скоро ще ги изненадаме с още нови услуги. "

" Във Visa сме поели ангажимент при разплащанията да осигуряваме прекарвания, съобразени с потребностите на клиентите. От самото начало на пандемията безконтактните технологии се трансфораха в основен фактор за сигурността на потребителите, които чакаха потреблението на пари в брой и съприкосновението с платежните терминали да бъдат отстранени. За нас е наслаждение да си партнираме с Fibank, с цел да разгърнем капацитета на портативните устройства и да създадем способ за разплащане, изменящ метода, по който клиентите правят ежедневните си покупки, изключително на местата, където обичайно се разчита на парите в брой. Благодарение на Fibank и сигурността на технологията за токенизация на Visa, хората могат да се разплащат със своя Fitbit по същия метод, по който употребяват кредитната или дебитната си карта, като се любуват на още по-голямо улеснение ", разяснява госпожа Красимира Райчева, управител на Visa за България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР