Във времена на висока неопределеност на финансовите пазари, да се

...
Във времена на висока неопределеност на финансовите пазари, да се
Коментари Харесай

Какво да правят инвеститорите в условията на опасност от изпадане в неплатежоспособност на САЩ?

Във времена на висока несигурност на финансовите пазари, да се " залага " на дълговата рецесия е съвсем невероятно, а основното е, че няма открояващ се приоритет да се пробвате да търгувате, в случай че американската стопанска система въпреки всичко стигне до несъстоятелност. Това разяснява във връзка с актуалните варианти на вложителите Марк Хамрик, старши стопански анализатор в Bankrate, написа Business Insider.
 Шеф от Allianz предизвести за опасност от нова (световна) финансова злополука
Шеф от Allianz предизвести за опасност от нова (световна) финансова злополука

Възможен е бърз спад на разнообразни типове активи, съгласно основния икономист на немската застрахователна компания

По думите на икономиста,вместо това вложителите би трябвало да се придържат към дълготраен метод , да основават аварийни финансови фондове и да натрупват високодоходни спестовни сметки.

Докато ръководещите в Съединени американски щати водят разногласия за ново повдигане на " тавана " на дълга, вложителите имат единствено един избор - да се придържат към дълготраен взор върху пазара, счита анализаторът.
 Европейските страни с най-голям външен дълг
Европейските страни с най-голям външен дълг

Задлъжнялостта на Китай е надалеч по-ниска

Експертът предлага на вложителите, за известно време (който интервал всеки вложител би трябвало да дефинира самичък за себе си), просто да се отдръпват от финансовия пазар или най-малко да понижат транзакциите си с избрани активи, в това число акции - след което да преценяват точния миг, когато да се върнат (пълноценно) на пазара.

Напомня се, че крайният период за взимане на решение за повдигане на " тавана " на дълга на Съединени американски щати изтича на 1 юни, след което може да се стигне до несъстоятелност на Съединени американски щати - което, по думите на Хамрик, ще стане " злополука " освен за най-голямата стопанска система в света, а ще аргументи и доста други, незнайни към този момент негативни последствия.
 Започна
Започна " изгубеното десетилетие " за международната стопанска система

Прогноза на Световната банка

В тази връзка, специалистът дава като образец рецесията от 2008 година, когато стопанската система е била " на ръба " и доста вложители неправилно са решили времето за покупко-продажби. А тези, които тогава са напуснали финансовия пазар, по всякакъв начин са се опитвали да оценят вярно, по кое време да се върнат.

Освен нуждата от вярна преценка на подобаващ миг за излизане от пазара, специалистът предизвестява и за нуждата вложителите да разполагат с задоволително лични спестявания , при положение на изключителна обстановка.

Това биха могли да бъдат високодоходни спестовни сметки, (които в този момент оферират изключително атрактивна доходност), което единствено по себе си е подобаващ метод да се извлече изгода от възходящите лихви.
 Новите
Новите " тихи пристанища " за световните финансови вложения

Парите " обичат тишината "

В същото време, не би трябвало напълно да се разчита на силата на $ , защото поради покачвания риск от криза и намаляване на стопанската система (например в обработващата индустрия и жилищния сектор), нараства тревожната за Съединени американски щати наклонност на дедоларизация в света.

" Щафетата " на Русия и Китай в тази тенденция, започнаха да поемат и други разрастващи се страни. Освен това, евентуален банкрут на Съединени американски щати заплашва в допълнение да отслаби позициите на $ като международна валута.
 Защо централните банки по света изкупуват златото
Защо централните банки по света изкупуват златото

Кои в този момент са десетте страни с максимален размер на златните си запаси
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР