Във връзка със заявено намерение от страна на синдикати към

...
Във връзка със заявено намерение от страна на синдикати към
Коментари Харесай

Заплатите на служителите към правосъдното министерство са увеличени с 300 лева и ведомството недоумява намерението за протести

Във връзка със декларирано желание от страна на синдикати към Министерството на правораздаването за митинг, провокиран от разминаване в упованията за размера на актуализация на заплатите в Главна дирекция " Изпълнение на наказванията “ (ГДИН) и Главна дирекция " Охрана “ (ГДО), от правосъдното ведомство разгласиха позиция с разбивка на нарастването на разноските за личен състав с 300 лева месечно за всеки чиновник в двете дирекции, считано от 01.07.2022 година

Увеличението има няколко съставния елемент: със 125 лв. се усилва главното заплащане на всеки чиновник, назначен по Закона за Министерство на вътрешните работи или 6093 души; с 43,75 лв. се усилва спомагателното заплащане за клас прослужено време; нарастване с 4 лв. за други спомагателни хонорари, обвързани с главната заплата, в това число ексклузивен труд, работа на публични празници, компенсации по ЗМВР; със 127,25 лева нарастване на разноските за наложителни осигурителни вноски от шеф.

От Министерството на правораздаването показват, че следва подготовка на бюджетната рамка за идната година. Ведомството ще създаде и ще изпрати по подготвеност към Министерството на финансите, какъвто е институционалният ред, аргументация за нарастване на средствата за храна, средствата за времето разполагаем, вещево доволствие (облекло) и други характерни служебни действия.

" Ръководството на Министерство на правораздаването високо цени и почита труда на чиновниците, работещи в системата на местата за отнемане от независимост и защитата на правосъдната власт и счита, че те имат право на почтено възнаграждение в почтени условия на труд. Именно по тази причина, в продължение на повече от 6 месеца, инициирахме разговор, бяха образувани работни групи и провеждахме регулярни срещи със синдикалните организации в търсене на решения, които удовлетворяват и двете страни “, се споделя в позицията на ведомството.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР