Във връзка със сериозния интензитет на урагана Иън на територията

...
Във връзка със сериозния интензитет на урагана Иън на територията
Коментари Харесай

Има опасност от трудности при вота на 2 октомври във Флорида заради урагана

Във връзка със сериозния интензитет на урагана Иън на територията на американския щат Флорида , работната група „ Избори “ на Външното ни министерство , която координира провеждането на изборите за народни представители на 2 октомври т.г. в чужбина , показва опасения, че в някои от секциите на полуостров Флорида могат да зародят компликации при организацията и провеждането на гласуването.

Ситуацията с последствията от урагана, както и с неговата меняща се траектория, остава несигурна. По последни данни ураганът Иън е набрал нова мощ и се насочва към щатите Джорджия, Южна и Северна Каролина.

По този мотив са извършени диалози с представители на българските общности по места.

Към момента се обрисува следната обстановка за градовете във Флорида, където има формирани изборни секции:

Най-сериозни са вредите, нанесени в  Нейпълс . На този стадий локалните и федерални управляващи към момента организират избавителни интервенции и правят оценка провалите. Има наложена възбрана за излизане от домовете, до момента в който работят избавителните екипи. На доста места към момента липсва електричество, на други вода и телекомуникации. Летището Форт Майерс е затворено заради наводнения, разрушена е летищната инфраструктура и са развалени пътища. Планира се летището да възобнови активността си на 7 октомври 2022 година Хотелът, в който е контрактувано провеждането на изборите, е с възобновено електроснабдяване, само че няма вода и интернет. Самият хотел е обитаем предпочитано със избавителни екипи. Към момента от управата на хотела не могат да потвърдят дали ще може да се употребява за изборите. 

В градовете С ейнт Питърсбърг, Алтамонт Спрингс-Орландо и Джаксънвил  е спряно електричеството на доста места, частично има наводнения.

Засега няма информация Маями-Форт Лодърдейл да е обиден, т.к. не е бил на пътя на урагана.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР