Във връзка с влошената епидемична обстановка в условията на COVID-19,

...
Във връзка с влошената епидемична обстановка в условията на COVID-19,
Коментари Харесай

Извънредно положение и драконовски мерки в Чехия

Във връзка с влошената епидемиологична конюнктура в изискванията на COVID-19, считано от 27.02.2021 година до 28.03.2021 година е оповестено изключително състояние в Чешката република, оповестяват от Mинистерството на външните работи. Въвеждат се по-строги ограничаващи ограничения, които засягат напредването на жителите от 1 до 21 март.

Сред тях са условията жителите, работещи в различен регион по отношение на адресната си регистрация, да показват удостоверение от работодателя. При посещаване на доктор или на административно ведомство в различен регион е нужна писмена декларация или формуляр, удостоверяващ датата и мястото на визитата. Посещенията на родственици в същия регион няма да са позволени, в случай че не са за обезпечаване на неотложни потребности.

Прекратява се и присъственото образование в учебните заведения, детските градини и яслите. Предвидено е изключение единствено за такива към здравни заведения или отворени за децата на медици и екипи на незабавната помощ. Остават отворени магазините за хранителни артикули, аптеките, дрогериите, оптиките и магазините за цветя.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Заради пандемията от ковид обстановката в Чехия е изключ...

Продължават да действат бензиностанциите и местата за предаване на закупени онлайн артикули. Затварят се обаче книжарниците и магазините за детски облекла и обувки. Удължава се опцията на заведенията за хранене да продават храна през прозорец.

на работа. Предвидено е изключение за жителите, работещи сами в кабинет или работят от вкъщи. Осигуряването на защитните материали ще е обвързване на работодателя. Продължава да е в действие условието за прилагане на респиратор в магазините, градския превоз и в здравните заведения. Контролът за съблюдаване на ограничаването на напредване е предоставен на полицията.

Причината за строгите ограничавания е рекордната заболеваемост от ковид. 10,7-милионната Чешка република, в която всеки десети е бил инфектирани през последната година, има най-високия % инфектирани на глава от популацията в света през последната седмица. 10 пъти по-висок е броят инфектирани в Чехия от прилежаща Германия, да вземем за пример. Само за пет месеца броят на жертвите скочи до 20 000 от към 600. Страната е наранена и от английския вариант. Броят на пациентите в тежко положение е рекорден.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Чехия се връща към съвсем цялостна обсада поради втората вълна на пандемията от ковид. Властите р...

Индустрията продължава да работи, за разлика от началото на пандемията, когато огромните заводи бяха затваряни за няколко седмици, затруднявайки стопанската система. Ресторанти, фитнес зали, театри и други развлекателни заведения са затворени, отворени са единствено магазини, продаващи артикули от първа нужда.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР