Във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните

...
Във връзка с усложнената епидемична обстановка и отчетените за последните
Коментари Харесай

Здравните власти: Не пътувайте до Кипър, Гърция и Турция

Във връзка с усложнената епидемиологична конюнктура и регистрираните за последните 14 дни високи равнища на заболяемост на 100 хиляди души население в близки до България страни, Министерството на здравеопазването предлага на българските жители да се въздържат от неоснователни пътувания до Кипър, Гърция и Турция.
С оглед динамичната конюнктура по повод разпространяването на коронавирусната зараза министерството моли жителите да съблюдават въведените противоепидемични ограничения за физическа отдалеченост, учестена стерилизация и носене на защитна маска за лице.
Министерство на здравеопазването обръща внимание, че летният сезон е извънредно подобаващ за имунизация против COVID-19, България към момента се намира в „ зелената зона “ по разпространяване на COVID-19, обезпечен е достъп до четирите утвърдени в Европейски Съюз ваксини и всеки жител може да направи своя осведомен избор без значение от здравноосигурителния си статус.
Ваксините защищават от тежко протичане на болестта и от хоспитализация. Те са единственият ефикасен и безвреден метод да предпазим себе си и своите близки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР