Във връзка с тържественото честване на стогодишния юбилей на Търговска

...
Във връзка с тържественото честване на стогодишния юбилей на Търговска
Коментари Харесай

100 години ТГ „Княз Симеон Търновски“ – Стара Загора

Във връзка с тържественото честване на стогодишния празник на Търговска гимназия „ Княз Симеон Търновски “ стартират поредност от начинания.

Началото е на 20.04.2022 година, сряда, от 14:15 часа. Ученици от осми, девети и десети клас със своите учители – госпожа Златка Неделчева, госпожа Светла Бакалова, господин Слави Тотев и госпожа Ива Христова ще засадят 100 кедрови дръвчета, обезпечени от Областна дирекция на горите, гр. Стара Загора. Залесяването ще се реализира в кв. „ Самара “ – монумент „ Бранителите на Стара Загора “, със съдействието на Община Стара Загора.

На 09.05.2022г., понеделник, в залата на Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ от 18.00ч. и от 19.00ч. ще бъде излъчен документален филм, разказващ стогодишната история на Търговска гимназия. Филмът ни връща в далечната 1921г. когато видни индустриалци основават първото професионално учебно заведение в района. Зрителите ще схванат по кое време Търговската гимназия приема името Симеон, Княз Търновски, какви провали нанася на учебното заведение Втората международна война. Какви стъпки извървяват шефове, учители и възпитаници, за да бъде през днешния ден Търговска гимназия, това което е – учредител, правоприемник и последовател на вековна традиция в българското обучение.

На 11.05.2022г, сряда, ще бъде кулминационната точка на тържествата. През целия ден в постройката на Търговска гимназия ще се организират разнообразни мероприятия, за които ще Ви уведомим навреме. Тържественият концерт е в Културен център Стара Загора от 18.00ч.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР