Във връзка с реформата по отношение на бюрокрацията в държавната

...
Във връзка с реформата по отношение на бюрокрацията в държавната
Коментари Харесай

Има официално предложение да не се иска свидетелство за съдимост от кандидати за шофьорска книжка

Във връзка с промяната във връзка с бюрокрацията в държавната администрация, която беше задвижена след съвещание на Министерския съвет преди 10 месеца, към този момент има съответно предложение за изменение на шест наредби що се отнася до превоза.
Съгласно предлагането, няма да се желае удостоверение за съдимост от хора, които желаят да правят избрана транспортна активност - информацията дали съответният човек е с чисто правосъдно минало, т.е. едно звено на администрацията ще комуникира с друго . Става въпрос за следните положения:
- за изискванията и реда за образование на претендентите за придобиване на дееспособност за ръководство на моторно транспортно средство и изискванията и реда за издаване на позволение за тяхното образование (Наредба № 37 от 2002 г.).
- за изискванията и реда за осъществяване на образование на водачите на коли за транспорт на пасажери и товари и за изискванията и реда за осъществяване на изпитите за придобиване на начална подготовка (Наредба № 41 от 2008 г.).
- за публичен транспорт на пасажери и товари на територията на Република България (Наредба № 33 от 1999 г.)
- за изискванията и реда за установяване на български превозвачи за реализиране на действия по транспорт на пасажери и товари по силата на интернационален контракт (Наредба № 8).
- за интернационален авто транспорт на пасажери и товари (Наредба № 11 от 2002 г.).
- за осъществяване на транспорти на товари по вътрешни водни пътища (Наредба № 17 от 2013 г.).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР