Във връзка с разпространено днес прессъобщение на Топлофикация София“ ЕАД

...
Във връзка с разпространено днес прессъобщение на Топлофикация София“ ЕАД
Коментари Харесай

КЕВР: До края на другата седмица ще е ясен резултатът от проверката на столичната „Топлофикация“

Във връзка с публикувано през днешния ден прессъобщение на „ Топлофикация София “ ЕАД за резултати от осъществяваната от КЕВР инспекция на сметки те на потребителите на сдружението за топлинна сила за ноември 2020 година, Комисията прецизира следното:

Докладът на работната група за осъществената инспекция на „ Топлофикация София “ ЕАД следва да бъде прегледан на съвещание на Комисията, което ще се организира до 15.01.2021 година Към сегашния миг на сдружението е връчен констативен протокол, по който в 3-дневен период то следва да даде пояснения.

След приемането на отчет а от инспекция та той ще бъде оповестен на интернет страницата на Комисията.

А ето и какво оповестиха малко по-рано от „ Топлофикация София “:

Резултатът от изключителната инспекция на КЕВР , инициирана след медийни публикации, показа, че няма нарушавания в ценообразуването на сметки те на сдружението.

В своя констативен протокол регулаторът показва, че на база предоставените данни и документи, включени в инспекция та, дружеството е изпълнило всички законови и нормативни условия при образуване на ноември йските сметки.

В рамките на инспекция та от сдружението беше изискана информация по 11 точки, обхващащи всички данни за потреблението на топлинната сила от клиентите през месец ноември.

В няколко поредни точки е посочено, че издадените фактури от „ Топлофикация София “ отговарят по размер и наличие на Общите условия и са направени при правилно използване на избраните от КЕВР цени за съответния интервал.

С правенето на ноември йските сметки и анализиране на изходните данни стана видна повишената консумация на потребителите на топлинна сила за посочения интервал.

Своевременно беше стартирана разяснителна кампания на данните за ползване, консумация и образуване на фактурите на потребителите.

В рамките на акцията беше предоставена и сравнителна информация за сегашния и предходните отоплителни сезони.

Подробна разяснителна информация за размера на създадената и подадена топлинна енергия ще бъде предоставяна ежемесечно на клиентите през отоплителния интервал на 2020 - 2021 г. Данните ще дадат възможност на клиентите да сравнят потреблението си в настоящия и предходния отоплителен сезон и да възнамеряват разноските си по отношение на изменението на потреблението на топлинна сила.

Всеки консуматор може да откри подробна информация за общата подадена топлоенергия до абонатната станция, регистрираната средномесечна температура и денградусите и на 2-ра страница в известието към месечната фактура. В данните и поясненията за правенето на фактурата са посочени и съответните индикатори за предходния отоплителен сезон.

За спомагателна информация и въпроси, клиентите могат да се свържат с прът центъра на компанията на телефон 0700 11 111, да изпратят питане във Facebook страницата   или на имейл: [email protected] и [email protected].

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР