Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на

...
Във връзка с разпространението на заболяването COVID-19 на територията на
Коментари Харесай

РЗИ-Варна с подробности за новите случаи на коронавирус в морската столица

 Във връзка с разпространяването на болестта COVID-19 на територията на гр. Варна и региона, РЗИ Варна осведоми:  

В единния информативен портал за COVID-19, за последното денонощие, са регистрирани 54 нови случая на лица от област Варна, с позитивни проби за COVID-19, от които 26 са от Дом за остарели хора и за лица с физически увреждания «Гергана», гр. Варна, а останалите 28 са от разнообразни възрастови групи, главно от фамилни огнища, пациенти и с дифузно разпространяване.

Продължава епидемиологично изследване за определяне или липса на връзка сред случаите.

Общо за област Варна случаите, с регистрирани позитивни проби за COVID-19 в осведомителната система доближиха 918. Хоспитализирани са 57 пациента; с леки признаци или без признаци на домашно лекуване са 596 лица, излекувани са 266 лица.

Всички чиновници и консуматори в частен Дом за остарели хора и за хора с деменция «Свети Георги» - Варна и дом за остарели хора и за лица с физически увреждания «Гергана», гр. Варна, са изследвани.

Служителите на РЗИ - Варна направиха епидемиологични изследвания в двата обекта за даване на обществени услуги по отношение на регистрирани позитивни проби на настанени в домовете консуматори и на обслужващия личен състав. Бяха дадени инструкции за съблюдаване на предписаните противоепидемични ограничения.

Продължава епидемиологичното изследване от чиновниците от Регионалната здравна ревизия за определяне и предприемане на ограничения към позитивните и контактните лица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР