Във връзка с разпространението на коронавируса Нидерландия въвежда нови, по-строги

...
Във връзка с разпространението на коронавируса Нидерландия въвежда нови, по-строги
Коментари Харесай

Нидерландия с още по-строги мерки за пристигащите от България

Във връзка с разпространяването на ковид Нидерландия вкарва нови, по-строги ограничения, измежду които и „ двойно тестване “ на идващите в страната с въздушен или морски превоз от страни с „ оранжев “ и „ червен “ код, измежду които и България, оповестиха от Министерство на външните работи.

Считано от 00:01 ч. на 23 януари 2021 година идващите би трябвало да показват отрицателен резултат от бърз антигенен тест за COVID-19, осъществен до 4 часа преди качването на борда на самолета или ферибота до Нидерландия. Остава и условието за показване от всички пасажери на отрицателен резултат от PCR тест, изработен до 72 часа преди идване в Нидерландия с въздушен, морски, железопътен или автобусен превоз. Ограничителната мярка не важи за идване в страната с автомобил, както и за жителите на възраст под 13 година

Съветваме преминаващите пренос през Германия и Белгия български жители да ревизират какви условия има в двете страни, преди предприемане на пътешестване към Нидерландия с автомобил.

Изискванията за бързия антигенен тест са следните:

∙ Документът за отрицателния резултат да бъде показан на британски, немски, френски, италиански, португалски, испански или нидерландски език.

∙ Видът на теста би трябвало да бъде бърз тест (антигенен; LAMP или PCR-тест).

∙ Резултатът би трябвало да е отрицателен (или не се открива) за SARS-CoV-2.

∙ Името и семейството на пасажера би трябвало да са изписани, както в паспорта.

∙ Срок на правене: не повече от 4 часа преди качването на борда на самолета или на ферибота за Нидерландия.

∙ Следва да бъдат забележими логото, печата и детайлите на лекаря или медицинския институт, направил теста.

Новата мярка за „ двойно тестване “ не е в действие за пасажери, идващи в Нидерландия с въздушен или морски превоз, от безвредни по повод разпространяването на COVID-19 зони. Списъкът им може да бъде открит на следния линк (на нидерландски език): https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/reizen-en-vakantie/inreizen-doorreizen-nederland-en-het-eu-inreisverbod/veilige-landen

Също по този начин от 00:01 ч. на 23 януари 2021 година стопира осъществяването на цивилен полети до Нидерландия от: Аржентина, Боливия, Бразилия, Кабо Верде, Чили, Колумбия, Доминиканската република, Еквадор, Френска Гвиана, Гвиана, Панама, Парагвай, Перу, Република Южна Африка, Суринам, Уругвай, Венецуела и Англия. Забранява се също акостирането на фериботи от Англия на нидерландски пристанища.

Обръщаме внимание, че считано от 00:01 ч. на 23 януари 2021 година пътуващите за бизнес, студентите, висококвалифицираните мигранти, експертите от културния и креативния бранш, както и хората в партньорски персонални връзки от разстояние, искащи да пътуват към Нидерландия за кратковременен престой, няма към този момент да бъдат изключени от въведената възбрана за пътешестване от страни отвън Европейски Съюз.

В страната влизат мощ и вътрешни ограничаващи ограничения, в това число на домашните визити. Те се лимитират, като вместо допустимите до момента двама души, жителите ще може да посрещат един път дневно най-вече един клиент на възраст над 13 година

Предстои Народното събрание на страната да гласоподава по-късно въвеждането на вечерен час. При утвърждение се чака мярката да влезе в действие от 23 януари или 24 януари 2021 година Нидерландските управляващи разискват и въвеждане на наложителна карантина, както и вписване на идващите пасажери и на контактните лица.

Пълен лист на спомагателните ограничения, които ще се ползват най-малко до 9 февруари 2021 година, може да бъде открит на следните линкове: www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 (на нидерландски език) и www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19 (на британски език).

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Хага на +31 70 358 46 88 и на дежурен телефон в извънработно време: + 31686213612
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР