Във връзка с публикувани неверни твърдения в български медии относно

...
Във връзка с публикувани неверни твърдения в български медии относно
Коментари Харесай

Капш: Вършим само това, което ни е възложила българската държава

Във връзка с оповестени погрешни изказвания в български медии по отношение на построяването на тол системата, оперирането на системата за електронни винетки и фирмите национални снабдители на услуги, Капш държи да посочи:

“Капш е водещ международен снабдител на цялостни решения за таксуване на пътната инфраструктура с активност на 5 континента. България е шестата европейска страна, в която на Капш е предоставена отговорността за създаване на национална система за таксуване на пътната инфрастуктура след Австрия, Швейцария, Полша, Чехия и Беларус. Наскоро компанията подписа контракт за събиране на тол такси от леки коли в Германия.

На Капш бе предоставен договорът за създаване на българската системата за електронни винетки за леки коли и тол система за камиони над 3.5 тона и след социална поръчка, която в изискванията на мощна конкуренция компанията завоюва на база богатия си опитна 5 континента, осъществени планове, екип от специалисти, препоръчано най-хубаво техническо решение и най-ниска цена. Компанията потвърди, че има нужния опит за осъществяване на всички условия за определената от Възложителя система за електронна винетка и тол система за таксуване на камиони.

Капш извършва съгласувания времеви график за внедряване на тол системата, съгласно посочените в контракта крайни периоди (16 август 2019 г.) и в границите на избрания от страната бюджет.

Капш не е Национален снабдител на услуги (НДУ) в България и не продава електронни винетки. Капш не може да бъде държана виновна за условията към НДУ и за процеса на асортимент дефинирани от българските управляващи. Системата за електронна винетка бе доставена и е подготвена от декември 2018 година – два месеца преди плануванаъа в контракта дата. Всяка частна компания отговаряща на условията, заложени от АПИ, може да бъде обвързвана към системата й за електронна винетка. Следователно Капш не се конкурира с никого в региона на НДУ, тъй че всички изказвания са изцяло неоснователни. Както в България, по този начин и в останалите страни от Европейски Съюз се дефинират правила, условия и отговорности към фирмите, които могат да бъдат включени в регистъра на националните снабдители на услуги за електронно събиране на пътни такси (НДУ). Тези правила включват ограничения за качество, както и механически и търговски отговорности. Всички компании, способни и искащи да ги изпълнят, биха могли да станат НДУ (да подпишат контракт със съответния притежател на системата). Що се отнася до компанията Teletoll, Капш в никакъв случай не е била в контакт с нея, нито по търговски, нито по механически въпроси.

Като частна европейска компания, Капш съблюдава разпоредбите, а не ги основава. Въпреки продължителната тръжна процедура, Капш остава фокусирана и съблюдава всички правила и условия на българските управляващи, както сме правили при сполучливото въвеждане в употреба на шестте плана за тол системи в Европа и всички други осъществени от нас планове.

Капш е осигурила изцяло работеща, тествана и утвърдена система за електронна винетка, както е прието от управляващите в България и нейните консултанти. Системата е изцяло функционална, ефикасна осигуряваща по-добри от заложените от страната доходи и бе подготвена 2 месеца по-рано, от заложеното в тръжната процедура.

Капш чака да приключи втората част на плана и да даде тествана и работеща електронна тол система в България, съгласно условията, периодите и техническите спецификации, заложени в контракта за осъществяване. ”

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР