Във връзка с проведена среща с ръководството на Министерство на

...
Във връзка с проведена среща с ръководството на Министерство на
Коментари Харесай

36 740 кубика дърва за огрев на населението са предоставили стопанствата от СЦДП

Във връзка с извършена среща с управлението на Министерство на земеделието, на 29.07.2022г., Северноцентрално държавно дружество Директива за птиците организира работно заседание с шефовете на стопанствата в обсега си, с цел да получи доклад за активността им и проблемите, свързани със доставяне на семействата с дърва за огрев.

36 740 пространствени кубически метра дърва за огрев на популацията са дали стопанствата от СЦДП, стана ясно на извършеното работно заседание. Според показаните данни, към 15.07.2022, горепосоченото количество дърва е задоволило потребностите на 5 122 семейства.
 2.jpg

На извършената полемика бе даден доклад за съблюдаване напътствията на СЦДП за обезпечаване дърва за директна продажба на физически лица на краткотрайни хранилища в гората. Сред разискваните тематики бе и обезпечаването на нужните количества дърва в откритите 7 броя централни хранилища, както и обезпечаване на подобаващи обекти, които се намират на налични места за добиването на дървесина „ на корен “ – при изявено предпочитание за независим рандеман от физически лица.
По време на срещата от управлението на предприятието дадоха спомагателни инструкции за правене на графици за осъществяване на избраните количества, навреме осъществяване процедурите за рандеман на дърва, назначение на лични служащи (при липса на искащи да извършат добива) и установяване спомагателни количества, в регионите, където има дървесен запас. Обърнато бе внимание, че избраните количества дърва за огрев са съобразени с ресурсните благоприятни условия на съответното горско или ловно стопанство, а превозването на дървесината до домовете се прави главно с превоз на физически лица или наети транспортни средства от изпълнителите на добива.
На извършеното работно заседание с шефовете на стопанствата бе установено, че досега са изпълнени 46% от избраните количества дърва за обитаемоте места, посредством директни продажби, а темповете на работа са по-добри от миналата година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР