Във връзка с приетото вчера предложение на Демократична България“ за

...
Във връзка с приетото вчера предложение на Демократична България“ за
Коментари Харесай

БСП поиска депутатските заплати да бъдат замразени

Във връзка с признатото през вчерашния ден предложение на „ Демократична България “ за в допълнение заплащане на народните представители в размер до 25% от месечното заплащане, заместник-председателя на Народното събрание Кристиан Вигенин даде брифинг в Народното събрание от името на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “, на който осведоми за внасянето на следните оферти на левицата:  

„ Първо, да отпадне към този момент признатият текст в Правилника на 44-тото Народно събрание, за опцията за такова в допълнение заплащане, защото не виждаме какви спомагателни хонорари би трябвало да имат народните представители за това, че си извършват функционалностите.

Второто ни предложение, което вършим за четвърти път в Народното събрание, е възнагражденията на народните представители да бъдат замразени на нивото на главното заплащане от последния месец на 44-тото Народно заседание. Това е позиция, която изразихме неведнъж в интервала на предизборната акция. Ще осъществяваме тези планове с тази корекция “, изясни Вигенин.

Като трето предложение на левицата той очерта премахването на настоящия механизъм, при който заплатите на народните представители се актуализират на всеки три месеца, в сходство с растежа на междинната заплата в обществения бранш в България.

Кристиан Вигенин акцентира, че парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ не поддържа направените през вчерашния ден оферти и изрази вяра, че и след публичната реакция, тези оферти на левицата ще намерят поддръжка в Народното събрание.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР