Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници Електроразпределение Юг

...
Във връзка с предстоящите коледни и новогодишни празници Електроразпределение Юг
Коментари Харесай

EVN ще отчита електромерите и по празниците

Във връзка с идните коледни и новогодишни празници " Електроразпределение Юг " (част от EVN) е основало организация за отчитане на електромерите по постоянен месечен график и по време на неработните празнични дни. Целта е, както всеки месец, да се следва постоянният график на отчитане на електрическата енергия за клиентите на сдружението в Югоизточна България.

В случай че заради неявяване на клиентите по време на празниците няма обезпечен достъп до тези електромери, които са в границата на благосъстоятелност на клиентите, отчетниците ще оставят известие клиентите да се свържат с сдружението за уговаряне на посещаване на отчетник в комфортно за тях време. Това може да стане с позвъняване на денонощен тел. 0700 1 0007.

Създадената организация в " Електроразпределение Юг " за отчитане цели съблюдаване на условията на Правилата за премерване на количеството електрическа сила (ПИКЕЕ) и опазване интереса на клиентите. Както и до момента, съответна информация за продължителността на отчетния интервал за всеки клиент е налична във фактурата за електрическа енергия, дружно с количеството употребявана електрическа енергия, периода на последващо отчитане, периода на последващо заплащане, както и телефонен номер за връзка с сдружението.

Традиционно месец декември се характеризира с нараснала консумация на електрическа енергия. Тази наклонност става още по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни. По-ниските температури през декември са причина за по-висока консумация на електрическа енергия - главно за отопление и топла вода - по отношение на ноември. В тази връзка всеки клиент следва да обърне внимание на метода си на ползване, което би дало непосредствено отражение в цената на неговата фактура за електрическа енергия.

Важно е всеки от време на време да следи своята консумация на електрическа енергия посредством сверяване данните от измервателния апарат (електромер).

Над 70 дежурни екипа на " Eлектроразпределение Юг " са в подготвеност да реагират при нужда в случаи на повреди по време на идните коледни и новогодишни празнични дни. В сдружението по места са доставени техника, принадлежности и материали. Дежурните екипи поддържат връзка с непрекъснато функциониращия диспечерски център на Eлектроразпределение Юг за ръководство на електроразпределителната мрежа.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР