Във връзка с оповестените информации и възникналия дебат в средствата

...
Във връзка с оповестените информации и възникналия дебат в средствата
Коментари Харесай

КЕВР иска обяснения от Топлофикация София за високите сметки

Във връзка с оповестените информации и зародилия спор в средствата за всеобщо осведомление за по-високи сметки на клиенти на " Топлофикация София " ЕАД за март 2018 година ръководителят на КЕВР Иван Иванов изиска управлението на сдружението да даде подробна информация. Това оповестиха от пресцентъра на КЕВР.

В тридневен период " Топлофикация София " ЕАД следва да показа на Комисията цялостни данни за количеството топлинна сила, която е доставена и фактурирана на клиентите на сдружението за март 2017 година и за март 2018 година - общо и по групи клиенти.

От сдружението е изискана информация и за броя на битовите клиенти, избрали дяловото систематизиране да се прави по планирани данни, според член 71 от Наредбата за топлоснабдяването /НТ/ от 6 април 2007 година За тези клиенти топлоснабдителното сдружение би трябвало да уточни както количеството на потребената от тях топлинна сила, по този начин и начислените суми в сметките им за март 2017 година и за март 2018 година

Отделно в КЕВР би трябвало да постъпи информация и за броя на битовите клиенти, избрали дяловото систематизиране да се прави по действителен месечен доклад на средствата за дялово систематизиране в парцелите на клиентите. " Топлофикация София " ЕАД би трябвало да даде и данни за количеството на потребената от тези клиенти топлинна сила, както и начислените суми в сметките им за март 2017 година и за март 2018 година

След приемането на цялата желана информация, КЕВР ще изготви обстоен разбор, резултатите от който ще бъдат обществено оповестени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР