Във връзка с очакваното понижение на температурите и прогнозата на метеоролозите, че

...
Във връзка с очакваното понижение на
температурите и прогнозата на
метеоролозите, че
Коментари Харесай

Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия

Във връзка с предстоящото намаляване на температурите и прогнозата на метеоролозите, че на следващия ден от северозапад ще започнат превалявания от сняг, а до вечерта в Централна и Източна България дъждът ще премине в сняг, Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да тръгват на път с коли,подготвени за зимни условия, да карат деликатно, със съобразена скорост, да спазват дистанция и да не подхващат рискови изпреварвания.

В северозападните региони на следващия ден са възможни поледици. Областните пътни управления наблюдават метеорологичните прогнози по региони и предприемат обработка на настилките срещу хлъзгавост и замръзване. За повишаване безопасността на придвижване, ако метеорологичните условия го изискват, е възможно затваряне на определени участъци за разчистване и култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали.

Всички машини на пътноподдържащите фирми са в цялостна готовност за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР