Във връзка с очакваното понижение на температурите и преминаването на

...
Във връзка с очакваното понижение на температурите и преминаването на
Коментари Харесай

АПИ: Шофьорите да тръгват с автомобили, подготвени за зимни условия. Карайте внимателно и разумно!

Във връзка с предстоящото намаляване на температурите и прекосяването на дъжда в сняг Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите да потеглят на път с коли готови за зимни условия, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават отдалеченост и да не подхващат рискови изпреварвания. За на следващия ден в 6 области в Североизточна България – Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен и Варна, е избран жълт код за евентуално рисково време за сняг и мощен вятър.

Областните пътни ръководства с лед ят метеорологичните прогнози по региони и подхващат обработка на настилките против хлъзгавост и за лед яване. За повишение сигурността на придвижване, в случай че метеорологичните условия го изискват, е допустимо затваряне на избрани сектори за разчистване и култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали.

Всички машини на пътноподдържащите компании са в цялостна готовност за снегопочистване на републиканските пътища. По опорните пунктове има инертни материали - сол, пясък, калциев двухлорид.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР