Във връзка с обявеното от Народното събрание с Решение от

...
Във връзка с обявеното от Народното събрание с Решение от
Коментари Харесай

Нови мерки за превенция на разпространение на коронавируса предприеха в Мездра

Във връзка с оповестеното от Народното събрание с Решение от 13 март 2020 година изключително състояние в Република България, на съображение Заповед № РД-01-124/13.03.2020 година на министъра на опазването на здравето и за недопускане разпространяването на COVID-19 на територията на община Мездра, общинският действен щаб към Община Мездра реши следните ограничения.
1. Със съдействието на Районното ръководство в Мездра при регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Враца, притежателите на супермаркети, които правят комерсиална активност на територията на общината, да основат нужната организация за следен достъп на клиентите до комерсиалните зали, като в тях бъдат допускани най-много по 5 клиенти. В по-малките хранителни магазини да се позволяват най-много по двама клиенти.
2. Органите на Районното ръководство в Мездра да правят всекидневен засилен информативен надзор на моторните транспортни средства с задгранична регистрация, които влизат в обитаемоте места на общината.
3. Въвежда се следен достъп на жителите в постройката на Общинска администрация - Мездра, в това число за ползвателите на услугите на Общинска работа „ Земеделие “ и Дирекция „ Бюро по труда “. Общинският център за услуги и информация ще работи от 8.00 до 17.00 часа, при прецизно съблюдаване на прелюдия пропускателен режим. Всички пространства в постройката на ОбА да се дезинфекцират и проветряват три пъти на ден - от 8.30 до 9.00 часа, от 12.00 до 12.30 часа и от 15.00 до 15.30 часа.
4. Община Мездра да провежда, посредством Общинския център за обществени услуги и действия, Центъра за услуги и информация и доброволци, изявили предпочитание да оказват помощ, спешен център за приемане на поръчки за закупуване на хранителни артикули от първа нужда и лекарства на самотни, трудноподвижни, лежащо заболели и възрастни хора без близки. Заявки може да се подават всеки работен ден от 9.00 до 16.00 часа на тел. 0885 114 607, 0888 664 168, 0879 830 900 и 0885 695 504. Средствата за покупките се обезпечават от нуждаещите се лица.
5. Община Мездра да обезпечи, посредством медицинските експерти в детските заведения, предпазен медицински надзор в постройката на Общинската администрация, както и (по предварителна заявка) в комерсиалните обекти, които не престават да действат, според Заповед № РД-01-124/13.03.2020 година на министъра на опазването на здравето.
6. ОбП „ Чистота “ да извърши интензивно миене и стерилизация на контейнерите за твърди битови боклуци и на кошчетата за отпадък, като в същото време продължи да прави поетапно стерилизация на най-натоварените улици в гр. Мездра, зони за отдих и публични места с максимален пътникопоток.
7. Преустановява се, за интервала на деяние на изключителното състояние в Република България, действието на Общинския кооперативен пазар, както и осъществяването на комерсиална активност навън на територията на община Мездра.
Общинският действен щаб приканва всички жители да се преценяват с въведените ограничаващи ограничения, макар краткотрайните неудобства, които те основават.
"Това е методът да запазим личното си здраве и това на своите близки. Апелираме за дисциплинираност и отговорно държание ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР