Във връзка с номинацията на доскорошния ръководител на отдел Новини,

...
Във връзка с номинацията на доскорошния ръководител на отдел Новини,
Коментари Харесай

bTV след номинацията на Хекимян: След напускането е ограничен достъпът му до нюзрума, отразяваме новините безпристрастно

Във връзка с номинацията на досегашния началник на отдел „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ Антон Хекимян за претендент за кмет на София от ГЕРБ, bTV Media Group изпрати позиция до медиите. В нея означават, че “доверието и качествата на нашия нюзрум са потвърдени в продължение на повече от 20 години ”.

“Веднага след отправеното искане, bTV одобри оставката на господин Хекимян, неотложно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други запаси на компанията и бързо информирахме вътрешната общественост и необятната общност за неговото овакантяване. Макар да сме изцяло уверени в качеството, гения и ангажираността на публицистичния екип към обективността на новините, bTV Media Group вкарва редица ограничения, които възнамерява да приложи през идния избирателен сезон, за да отбрани името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България ”, прибавят от медията.

“От 23 септември (събота), Ралф Бартолайт, CEO на bTV, дружно с управителния екип на отдел „ Новини “, пое ръководството на нюзрума. В редакцията на bTV работят опитни и одобрени публицисти, чийто професионализъм и нравственос са потвърдени, а достиженията им приказват сами за себе си. Нашите публицисти следват полезностите и правилата, изложени в публицистичните насоки на съдебномедицинска експертиза. Повече информация можете да намерите тук: https://www.cme.net/about-cme/cme-editorial-board. Г-н Бартолaйт ще бъде краткотрайно изпълняващ длъжността шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ до намирането на подобаващ заместител.

Редакционната гилдия на съдебномедицинска експертиза ще продължи да ангажира bTV със своето наличие и опит, и да подсигурява обективно, независимо и висококачествено наличие от екипа за вести и настоящи излъчвания. Информация за членовете на нашия почитан съвет можете да намерите тук: https://www.cme.net/about-cme/cme-editorial-board

Своевременно ще обявим нашия публицистичен проект за отразяване на предизборната акция за Местни избори 2023, който ще подсигурява безпристрастност и на новините.

Ще използваме услугите на трета страна – външна организация, която да следи за обективността на нашето новинарско отразяване в интервала на идната предизборна акция.

Упълномощен представител от публицистичната гилдия на съдебномедицинска експертиза ще бъде разполагаем да дава отговор на въпроси, които българските медии могат да имат по отношение на нашето предизборно отразяване ”, написа още в позицията. 

„ bTV прави оценка въздействието от създалата се обстановка доста съществено и наш първокачествен приоритет не престава да бъде да се придържаме към публицистичните ни насоки и да отразяваме новините независимо и обективно “, съобщи Главният изпълнителен шеф и изпълняващ длъжността шеф на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ Ралф Бартолaйт.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg