Във връзка с номинацията на доскорошния ръководител на отдел Новини,

...
Във връзка с номинацията на доскорошния ръководител на отдел Новини,
Коментари Харесай

bTV след шаша с Хекимян: Предприемат мерки за защита името на медията

„ Във връзка с номинацията на досегашния началник на отдел „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ господин Антон Хекимян за претендент за кмет на София, bTV Media Group смята за належащо ясно да подчертае, че доверието и качествата на нашия нюзрум са потвърдени в продължение на повече от 20 години “. Това се споделя в публична позиция на bTV откакто по-рано през днешния ден партия ГЕРБ разгласи, че дългогодишният публицист Антон Хекимян е претендентът на партията на Бойко Борисов за кмет на София в локалните избори на 29 октомври.

 

„ Веднага след отправеното искане, bTV одобри оставката на господин Хекимян, неотложно ограничи достъпа му до нюзрума на bTV и всички други запаси на компанията и бързо информирахме вътрешната общественост и необятната общност за неговото овакантяване “, се споделя още в позицията.

 

„ Макар да сме изцяло уверени в качеството, гения и ангажираността на публицистичния екип към обективността на новините, bTV Media Group вкарва редица ограничения, които възнамерява да приложи през идния избирателен сезон, за да отбрани името и репутацията на bTV като една от най-обективните и надеждни медии в България “, споделят още от медията.

 

На този декор доста общественици и публицисти се за независимостта на медията. да вземем за пример директно съобщи, че „ Бойко Борисов и Севделина Арнаудова през Хекимян “ са представяли новините и са канели посетители в интерес на личните им ползи. Журналистът пък повдигна въпроса за сливането на политическа власт и медиите.

 

Кандидатурата на Хекимян за претендент за кмет на София на ГЕРБ бе оповестена по-рано през днешния ден. За нея се заприказва още в събота, когато bTV разгласи, че се разделя с досегашния си началник на отдел „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ Антон Хекимян, казвайки, че той поема по нов професионален път.

 

„ bTV прави оценка въздействието от създалата се обстановка доста съществено и наш първокачествен приоритет не престава да бъде да се придържаме към публицистичните ни насоки и да отразяваме новините независимо и обективно “, споделя основният изпълнителен шеф и все още изпълняващ длъжността шеф на „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ Ралф Бартолaйт.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg